El Consell Comarcal d'Osona contracta 4 persones a través del Programa Treball i Formació (línia dona)

El Consell Comarcal d’Osona ha contractat 4 persones en el marc del Programa Treball i Formació (Línia DONA). En aquesta convocatòria el programa vol fomentar l'ocupabilitat de dones majors de 52 anys en situació d'atur que han esgotat totes les prestacions, així com la de dones víctimes de violència de gènere.

La convocatòria d'enguany hi manté aquest col·lectiu en risc d'exclusió social i permet disposar d’una política activa adreçada a aquella part de la societat que requereix més suport en un moment en què aquestes persones han estat les primeres en patir les conseqüències de la crisi originada per la pandèmia. Es tracta d'un recurs ocupacional que permet donar cobertura i resposta a les persones que es troben en situació de major vulnerabilitat, facilitant-los urgentment una feina i un contracte de treball i contribuint així a la millora de la seva ocupabilitat.

Les participants en el programa realitzaran 60 hores d’accions formatives transversals durant el contracte de treball i sempre dins la jornada laboral.

Les accions formatives tenen el propòsit de fomentar la formació permanent al llarg de la vida com a mitjà per millorar coneixements, competències i aptituds amb una perspectiva personal, cívica, social o relacionada amb l'ocupació garantint, al mateix temps, el dret a la formació. Per tal d'executar els projectes de plans d'ocupació s'han formalitzat 4 contractes d'obra i servei d'una durada de 12 mesos tots ells a jornada completa. Aquestes 4 persones s’han incorporat a l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal d’Osona per tal de donar suport a menjadors i cuines escolars.

El Programa Treball i Formació (Línia DONA) està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Trabajo y Economía Social i el Fons Social Europeu que es fan càrrec dels costos salarials i de formació de les participants.

SOC         Ministeri de treball       UE FSE