L'Ajuntament destinarà 150.000 euros en xecs per la ciutadania per invertir al comerç local

La campanya ha de suposar una injecció econòmica al comerç de proximitat de Vic per part de la ciutadania que utilitzi aquests xecs

El ple municipal d’ahir va aprovar unànimement destinar 150.000 euros del pressupost a una campanya que permetrà que la ciutadania utilitzi uns xecs per comprar al comerç de proximitat de Vic, una altra nova mesura per reimpulsar l’activitat comercial de la ciutat.

 

La regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella, va explicar que la idea és començar la campanya el mes de març i per això calia modificar el pressupost amb l’objectiu de continuar fent costat al petit comerç de la ciutat. Piella va recordar que la mesura s’acabarà de definir conjuntament amb tots els grups municipals.

 

Per la seva banda, el regidor d’ERC Roger Mas va recalcar que es tractava d’una proposta que havien presentat a l’inici de la pandèmia perquè fos “una ajuda mútua”. Per una banda el comerç es beneficiava dels vals de compra que tenien els veïns i, per l’altra, aquests vals es destinarien a persones que estan en una situació de necessitat com pot ser gent a l’atur o en situació d’ERTO, entre d’altres.

 

En aquesta línia també es va aprovar per unanimitat el Pla Estratègic de Subvencions d’enguany. El Pla és un exercici de transparència que recull els objectius estratègics per entendre a qui es donen les subvencions i en quin marc d'acció estan inclosos, tenint en compte el Pla d’Acció Municipal (PAM).

 

La regidora d'Economia, Núria Homs, va assegurar que es tracta d’una eina que “permet fer les accions amb més coherència i transparència" i concloïa que no és un pla vinculant però “permetrà actuar acord en un dels principals eixos del mandat: la transparència”.

 

El regidor de Capgirem Vic, Roger Cumeras, va aclarir el seu vot al·legant que aquest pla és imprescindible per un Ajuntament: "Ens hauria agradat que aquest pla hagués arribat abans. Aquesta llei és del 2003, anem 18 anys tard", i afegia que "hauria de servir per acabar amb les subvencions a dit”.