L'Ajuntament de Taradell i la UAB signen un conveni per la Ruta de l'Aigua

La UAB assessorarà l'Ajuntament estudiant els molins i proposant actuacions per a la seva divulgació

Aquest gener l'Ajuntament de Taradell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni per desenvolupar la Ruta de l'Aigua de Taradell. El conveni té per objecte emmarcar i coordinar l'actuació de l'Ajuntament de Taradell i la UAB en assessoraments científics i tècnics, transferència de coneixements i realitzacions en el camp de la investigació i el desenvolupament de la Ruta de l'Aigua.

Així, la UAB realitzarà diferents estudis dels sistemes hidràulics, molins d'època medieval i altres elements patrimonials per potenciar l'oferta cultural i turística de Taradell. Aquests estudis es portaran a terme des del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana i el Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la UAB, sota la direcció científica de la Dra. Helena Kirchner.

Amb la signatura d'aquest conveni es vol que la Ruta de l'Aigua sigui, a més, un referent en la posada en valor del patrimoni local a partir de criteris científics actuals. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol impulsar durant el 2021 la creació de la Ruta de l'Aigua de Taradell com a atractiu cultural i turístic, que ha de servir per conèixer i gaudir tant del patrimoni històric (molins, preses, fonts, canalitzacions...) com del patrimoni natural (flora i fauna típica dels boscs de ribera, etc.) de l'entorn de la riera de Taradell i del riu Gurri.

Aquesta acció és una iniciativa conjunta de la Regidoria de Sostenibilitat i i de la Regidoria de Patrimoni.