Les pistes de gel del Badanadal de Manlleu tanquen aquesta edició amb més de 5.000 patinadors i patinadores

L'activitat s'ha adaptat en tot moment per complir amb les mesures de seguretat, higiene i distanciament social decretades arran de la situació sanitària COVID-19

Durant 36 dies, del 6 de desembre al 10 de gener, Manlleu ha comptat de nou amb les pistes de gel del Badanadal, una de les principals activitats de dinamització comercial durant el període de Nadal i una proposta lúdica i esportiva a l'aire lliure. Enguany hi han patinat 5.336 persones, en una edició marcada per les restriccions a causa de la Covid-19.

Tot i la previsió que enguany hi hauria un descens en el nombre de persones participants, i la necessitat d'eliminar alguns dels serveis, l'ajuntament i les empreses implicades han apostat per mantenir un element consolidat del Nadal a Manlleu. Les pistes de gel del Badanadal s'han adaptat en tot moment per complir amb les mesures de seguretat, higiene i distanciament social decretades arran de la situació sanitària COVID-19 i han funcionat a ple rendiment durant tot el període. Donada la situació actual, aquest any les pistes de gel no comptaven amb espais tancats climatitzats oberts al públic, i per tant no hi ha hagut servei de ludoteca ni cafeteria-bar. També s'ha eliminat el tradicional tobogan que acompanyava la pista de patinatge. Amb totes aquestes mesures i uns preus més assequibles s'ha volgut facilitar l'accés a l'activitat.

Les pistes de gel, que aquest any complien 20 anys, havien ampliat la seva superfície a 800 m2 totals, distribuïts en dues pistes. Aquest espai s'havia destinat, inicialment, a un màxim de 56 persones per torn però, durant el seu funcionament, s'ha reduït seguint instruccions del PROCICAT per acollir només 6 persones per torn de patinatge i pista. Finalment 5.336 patinadors/es (un 67 % menys que en l'última edició) han pogut gaudir d'aquesta instal·lació.

Un total de 1.498 alumnes de Manlleu han pogut patinar en grup, en tractar-se de grups bombolla ampliada, ampliant la xifra de l'any passat (996 alumnes).

Entre altres mesures preses, any s'han ampliat les superfícies per patinar, s'ha quadruplicat l'espai destinat a canvi de patins, amb accessos separats i reservats, i s'ha dissenyat un protocol per tal que els patinadors i les patinadores poguessin gaudir de l'activitat amb total seguretat. Les mesures més importants han estat l'ús permanent de guants i mascareta dins de les instal·lacions i la venda d'entrades amb seient reservat des d'internet, garantint així el distanciament social i evitant l'aglomeració de persones.
Un 12% (666 persones) han pogut patinar de forma gratuïta gràcies a les entrades distribuïdes pels comerços associats al MAB Manlleu, que ha tornat a apostat per aquesta activitat distribuint entrades entre la clientela dels establiments associats i aportant-hi 6.000 euros. D'altra banda, més, 21 empreses de Manlleu i Osona han apostat promocionar-se a través de les tanques de les pistes.
La procedència dels patinadors ha estat majoritàriament de Manlleu (67%). Malgrat que aquesta edició hagi estat marcada pel confinament municipal diversos caps de setmana i els últims dies de funcionament, un 33% del públic han estat gent de la resta de la comarca d'Osona i d'altres comarques properes.