Prop de 6.000 persones van visitar el Campament Reial de Vic

De l’1 al 4 de gener centenars d’infants acompanyats per les seves famílies van poder veure el campament dels Reis d’Orient al recinte firal de la ciutat

Des del dia de Cap d’Any i fins aquest dilluns 4 de gener, van passar pel Campament Reial de Vic, instal·lat al recinte firal de la ciutat, un total de 5.773 persones, entre infants i adults. El dia que hi va haver més afluència de públic va ser el diumenge 3 de gener (1.552 persones), seguit del dissabte 2 (1.492) i el dilluns 4 (1.477). El primer dia d’obertura, festivitat de Cap d’Any, per la instal·lació van passar-hi 1.252 persones. Tot el públic, que havia de fer reserva en línia prèvia obligatòria de dia i hora, va poder visitar sense aglomeracions, de ben a prop i complint totes les mesures de seguretat vigents per la pandèmia, el campament de Ses Majestats i el seu seguici.

Obert des de les 5 de la tarda fins a dos quarts de 9 del vespre, al Campament Reial es va poder veure en directe les tres carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, així com també la dels carters reials, la del carbó, la de l’Astròleg, la de l’Estrella, les de l’or, l’encens i la mirra, i la carrossa de “Vic, ciutat a la mesura humana”. També hi havia diversos patges que treballaven per deixar a punt elements propis de la Cavalcada de Vic, com ara els fanalets, les teieres, les escales, l’espígol, les bústies per deixar les cartes, el carro dels xumets i piles de regals per a tots els infants que haguessin fet bondat.

Al Campament Reial es van recollir les cartes que els nens i les nenes volien deixar al patge Berenguer i a la patgessa Dolça i també alguns xumets dels infants que ja no els necessitaven. El regidor de Manteniment i Serveis, Albert Castells, recorda que al recinte firal és on es van fer els últims preparatius per a la 77a Cavalcada de Reis que dimarts a les 7 de la tarda va ser retransmesa en exclusiva a www.vic.cat, El 9 TV i Canal Taronja, per expressa voluntat de Melcior, Gaspar i Baltasar, que atesa l’excepcionalitat d’aquest any volen evitar aglomeracions de gent al carrer.

Podeu veure la cavalcada reial a  Vic en aquest enllaç.