El Mercat Medieval de Vic oferirà continguts digitals i la Fira d'Artesans es trasllada a la rambla del Passeig

A partir d’aquest cap de setmana i fins a principis de gener, una trentena d’expositors de productes artesans i nadalencs seran presents a la ciutat

La 24a edició del Mercat Medieval de Vic no es podrà fer en el seu format habitual a causa de les mesures decretades per frenar la pandèmia, però tindrà una presència simbòlica a internet. Mitjançant diversos continguts digitals, del 4 al 8 de desembre, coincidint amb les dates en què s’hauria fet el Mercat Medieval, es recordarà una de les cites firals més concorregudes de l’any a la ciutat. Tan sols l’any passat el van visitar 240.000 persones i es va comptar amb 380 expositors.

Entre els continguts digitals que es publicaran a vicfires.cat i que es difondran a les xarxes socials, hi haurà un mapa interactiu de 350 expositors que facilitarà les dades de contacte i accés a xarxes socials d’aquestes empreses i entitats habituals al mercat. També es difondran vídeos amb la participació d’alguns dels protagonistes més destacats del Mercat, que cada any hi aporten caràcter i entreteniment, així com també es podran veure vídeos recordant edicions anteriors. Per a les persones que vulguin posar a prova els seus coneixements sobre el Mercat Medieval es podrà accedir a un joc tipus qüestionari sobre xifres i curiositats d’aquesta fira.

El que sí es podrà visitar a la rambla del Passeig de Vic, a partir d’aquest cap de setmana, és la Fira d’Artesans de Nadal. Titi Roca, regidor de Fires, destaca que el canvi d’ubicació s’ha fet per disposar de més espai i garantir així el compliment de les mesures de seguretat establertes. Aquesta fira comptarà amb la presència de 36 expositors que comercialitzen peces elaborades de forma artesanal i productes molt diversos com ara encens i espelmes, roba i complements, pintura artística, titelles, joieria, vidre, peces de fusta o cuir i ceràmica. També hi haurà un parell de parades de productes nadalencs. La meitat dels expositors són de la comarca d’Osona i l’altra meitat, de la resta de Catalunya.

La Fira d’Artesans de Nadal es podrà visitar els dies 5, 6, 7, 8, 19, 20, 23 i 24 de desembre, i 2, 3 i 4 de gener. L’horari d’obertura al públic serà el següent:

  • Dies 6, 7, 20, 23 i 24 de desembre i 3 i 4 de gener: de 10 del matí a 9 del vespre.
  • Dies 5, 8 i 19 de desembre i 2 de gener: de 5 de la tarda a 9 del vespre.