Aquest diumenge comencen les jornades de portes obertes al Vicpuntzero

Per participar a les visites, obertes a tota la ciutadania de Vic i comarca fins al 10 de gener, cal inscriure’s prèviament a www.victurisme.cat, trucar al 93 886 20 91 o presencialment a l’Oficina de Turisme

Vicpuntzero, la reconceptualització de l’espai arquitectònic de la Pietat que resumeix 2.000 anys d’història de Vic, s’obrirà a tot el públic de la ciutat i de la comarca d’Osona a partir del proper diumenge, dia 20 de desembre, i es podrà visitar fins al diumenge 10 de gener de 2021, si les mesures sanitàries ho permeten.

Les jornades de portes obertes, totalment gratuïtes, es faran de dilluns a diumenge de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 a 7 de la tarda. Les vigílies dels dies festius (24 i 31 de desembre i 5 de gener) només estarà obert al matí. Per poder visitar Vicpuntzero cal reservar dia i hora prèvia al web www.victurisme.cat, trucant al 93 886 20 91 o presencialment a l’Oficina de Turisme.

Les visites tindran una durada d’uns 50 minuts i es faran en grups reduïts de 10 persones, seguint totes les mesures vigents. El recorregut per Vicpuntzero, que es podrà complementar amb informació facilitada mitjançant codis QR, inclourà:

  • La capella fonda de l’església de la Pietat, on es poden apreciar tres èpoques molt clares de la història: la romana, la medieval i la barroca.
  • El vídeo mapping “Vic, un viatge pel temps i l’art”, un audiovisual de 15 minuts que, d’una manera immersiva i artística, fa viatjar per la història de Vic des d’Auso fins a l’actualitat.
  • La nau central de l’església de la Pietat, on en un futur augmentaran les activitats culturals en format d’exposicions i concerts. S’obrirà amb l’exposició temporal “Sert en Flames. Les cendres de la segona decoració de la catedral de Vic“, una mostra comissariada per Anna Alcubierre que es podrà veure des de diumenge vinent al 20 de juny del 2021, amb motiu del 75è aniversari de la mort de l’artista Josep Maria Sert.
  • El campanar –el punt més alt del centre històric–, far i mirador indiscutible de la ciutat i la Plana de Vic. A banda de contemplar unes vistes panoràmiques també es podran resseguir els principals punts de la ciutat amb l’ajuda d’un codi QR i d’una nova senyalització.

Un cop acabat aquest període de portes obertes fins al 10 de gener, l’espai es tornarà a tancar fins a la seva obertura definitiva, prevista per a la primavera del 2021, tal com recorda Susagna Roura, regidora de Cultura i Turisme. Durant tot aquest temps de recés de Vicpuntzero, el que sí que es podrà continuar visitant a l’església de la Pietat serà l’exposició temporal “Sert en Flames. Les cendres de la segona decoració de la catedral de Vic”.

La inauguració de Vicpuntzero serà aquest divendres, 18 de desembre, en un acte presidit per l’alcaldessa Anna Erra i la consellera de Cultura Àngels Ponsa, i amb aforament limitat.