Vic habilitarà un Campament Reial quatre dies abans de la nit de Rei

El Campament serà al Recinte Firal, tindrà més de 5.000 metres quadrats a l’aire lliure i caldrà inscripció prèvia per visitar-lo de l’1 al 4 de gener entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre

La comitiva dels Reis d’Orient s’instal·larà en un Campament Reial abans de la Cavalcada de la nit de Reis, que podrà veure’s en exclusiva a www.vic.cat, El 9 TV i Canal Taronja. De l’1 al 4 de gener –de 5 de la tarda a 9 del vespre- el recinte firal de Vic acollirà el Campament, des d’on s’acabaran de preparar els regals que Melcior, Gaspar i Baltasar repartiran per la ciutat la nit més màgica de l’any, tal com ha explicat avui a la tarda en roda de premsa el regidor de Serveis i Manteniment, Albert Castells.

“Sabem que Ses Majestats seran a la ciutat i han preparat diverses sorpreses al llarg dels quatre dies del Campament Reial”, ha remarcat Castells. El regidor ha detallat que el Campament Reial es podrà visitar, sempre que les mesures vigents ho permetin, amb una inscripció prèvia obligatòria que caldrà efectuar a partir de dilluns, dia 28 de desembre, entrant a campamentreial.vic.cat.

“Tot i que no es pot garantir que Ses Majestats es puguin veure durant la visita al Campament hem treballat a contracorrent per garantir que els 7.000 nens de fins a 12 anys de Vic puguin entrar al llarg de quatre dies en aquest espai, tal com ens han demanat els Reis d’Orient”, ha dit el regidor de Serveis i Manteniment.

Albert Castells assegura que al Campament Reial s’hi garantiran les mesures de seguretat i hi haurà espais amplis al llarg d’un recorregut–d’uns 15 minuts de durada- des d’on es podran veure els diferents elements que formen la tradicional Cavalcada i els seus protagonistes, com el patge Berenguer i la patgessa Dolça, que disposaran d’una bústia perquè la quitxalla pugui deixar-hi la seva carta o la pipa. “Demanem la màxima prudència i responsabilitat perquè els nens i nenes puguin gaudir de 15 minuts màgics al Campament Reial”, ha reblat Castells.

El Campament Reial de Vic oferirà vuit passis diaris de 15 minuts, entre l’1 i el 4 de gener, pels més de 5.000 metres quadrats del Campament Reial que estarà ubicat a l’exterior del Recinte Firal. L’accés serà pel parc de l’Horta Nova (entrada pel passeig Pep Ventura) i la sortida serà per l’avinguda del Mercat.

Les cartes als Reis es recolliran al Campament Reial

Enguany la recollida de cartes per a Ses Majestats serà diferent i es farà només al Campament Reial. Serà aquí on el patge Berenguer i la patgessa Dolça instal·lin una bústia per dipositar-hi totes les cartes i no hi haurà recollida de cartes als diferents barris de la ciutat.

Què cal saber del Campament Reial?

  • Serà de l’1 al 4 de gener de 5 de la tarda a 9 del vespre al Recinte Firal.
  • Cal inscripció prèvia i es pot sol·licitar gratuïtament a partir del 28 de desembre al web campamentreial.vic.cat.
  • Cada infant pot anar acompanyat per un màxim de dues persones adultes.
  • S’accedirà al Campament Reial per l’avinguda dels Països Catalans (per la part posterior al Recinte Firal).
  • A l’inici del parc de l’Horta Nova hi haurà el primer accés i, seguidament, a la part posterior del Recinte Firal s’hi habilitarà el segon accés.
  • La sortida del Campament Reial serà per l’avinguda del Mercat.
  • Cal respectar el tram assignat i l’horari d’entrada i sortida. No es permetrà entrar en un tram horari diferent a l’escollit.
  • Hi haurà vuit franges per dia: 17 h, 17:30 h, 18 h, 18:30 h, 19 h, 19:30 h, 20 h, i 20:30 h.
  • Es recomana arribar 10 minuts abans de l’hora reservada.
  • S’han de seguir les indicacions de l’organització per facilitar el bon desenvolupament de la visita al Campament Reial.
  • El recorregut tindrà una durada d’uns 15 minuts i cal respectar l’itinerari fixat.
  • Cal seguir les mesures de seguretat vigents.
  • Al final del recorregut es podran entregar les cartes i els xumets.
  • El Campament Reial es podrà visitar sempre i quan les mesures vigents ho permetin.

La Cavalcada de Reis més màgica

El 5 de gener de 2021 tindrà lloc la 77a Cavalcada de Reis de Vic, que serà més màgica que mai com ha avançat el regidor Albert Castells. “En Melcior, en Gaspar i en Baltasar són mags i ens han dit que enguany veuran els nens i nenes només si estan asseguts davant la televisió”, ha dit Castells. A més, han fet arribar més de 15.000 fanalets perquè es posin a les finestres o als balcons de casa per ajudar a il·luminar els carrers i guiar la comitiva reial. “5.000 fanalets ja s’han repartit a tots els centres educatius i la resta es faran arribar, a partir de la setmana que ve, a associacions de veïns, comerços, residències i centres hospitalaris de la ciutat”. Abans de l’1 de gener també es preveu l’arribada del fanaler, que col·locarà un fanal a la façana de l’Ajuntament per il·luminar la casa consistorial.

A Vic s’ha reajustat la cavalcada per seguir amb les mesures anunciades pel Procicat i es garanteix que passi el que passi cap nen ni nena es quedi sense veure la cavalcada. Castells ha expressat que la cavalcada es podrà seguir només per www.vic.cat, El 9 TV i Canal Taronja en una retransmissió màgica que afavorirà el seguiment i el compliment de totes les mesures sanitàries. “Els Reis d’Orient ens han dit que qui no miri la tele no podrà veure com arriben a Vic i que ho fan per garantir que la pandèmia pugui acabar el més aviat possible”, ha afegit Albert Castells.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Vic Anna Erra serà l’encarregada de rebre Ses Majestats a la casa de la ciutat en representació de tota la ciutadania. Al final de la retransmissió es podrà seguir el discurs reial que acabarà amb el tradicional “A dormitare, a la nonne” per convidar els nens i nenes a anar a dormir i es tiraran petards des del campanar de l’Ajuntament en senyal d’agraïment als Reis.

Enguany la comitiva reial serà més lleugera que l’habitual i els reis es desplaçaran amb carruatges tirats per cavalls.