Vic i Manlleu comencen a seguir les mesures del Procicat

La finalitat és aturar la corba d'incidència de la Covid-19

La delegada del Govern a la Catalunya Central, la gerent en funcions de la Regió Sanitària Catalunya Central, l'alcaldessa de Vic i l'alcalde de Manlleu fan una crida a la ciutadania a respectar les mesures adoptades.

Aquest matí el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució SLT/2397/2020 per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 als municipis de Vic i de Manlleu. Aquesta resolució emana de l’acord del Procicat en una reunió d’ahir dimecres, 30 de setembre, a la qual va participar la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps.

La resolució estableix la recomanació que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents. Alhora, recorda a les persones titulars de centres de treball, públics i privats que són responsables d'adoptar diverses mesures d'higiene i desinfecció o de posar a disposició de les persones treballadores elements i material desinfectant i protector, entre altres aspectes.

En el marc d’una roda de premsa celebrada avui amb la delegada Camps, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la gerent en funcions de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, s’ha informat de les mesures adoptades pel Procicat i s’ha demanat a la població vigatana i manlleuenca que les respecti.

Alba Camps, a la seva intervenció, ha destacat la importància de seguir les recomanacions del Procicat per tal d’aconseguir abaixar la corba d’incidència de la pandèmia. En aquest sentit, Camps ha volgut posar de relleu “la gran tasca que, tant des dels departaments implicats de la Generalitat com des de les administracions locals, s’està duent a terme amb vocació de donar resposta a l’emergència sanitària”. La delegada ha traslladat el contingut de les mesures adoptades i publicades avui, alhora que ha emplaçat el conjunt de la ciutadania a “ser conscients de la responsabilitat que tenim totes en frenar la corba i, finalment, erradicar la pandèmia”.

Anna Erra ha destacat que “tenim una oportunitat per doblegar el virus i frenar la pandèmia. Ens cal la màxima corresponsabilitat i suport de la ciutadania per aturar aquest semàfor vermell”.

Àlex Garrido ha declarat que “de manera corresponsable i coordinada hem d’encarar la necessitat de garantir el compliment de les mesures preventives i el compliment dels confinaments”.

Finalment, Teresa Sabater ha exposat les dades epidemiològiques actuals a la Catalunya Central i, més concretament, de Manlleu, on les darrers setmanes han augmentat les taxes d’incidència, i Vic, on s’han mantingut en nivell alt tot i que estabilitzades. La gerent en funcions ha informat que “la taxa de reproducció de l’epidèmia és de 1,32 a Manlleu i de 1,46 a Vic, mentre que a la totalitat de la Catalunya Central és lleugerament per sota d’1”.

Cal recordar que a finals d’agost es va fer un cribratge massiu al sector de Vic-Sud, barri del Remei de Vic i, la passada setmana, a Manlleu, tant per a la ciutadania en general com per a la comunitat educativa de l’escola Puig-Agut.

Les mesures del Procicat tindran vigència durant 15 dies.