El Procicat aplicarà noves mesures a Vic i Manlleu per frenar la pandèmia

S’afegiran noves mesures com el tancament dels parcs infantils i les pistes esportives de la ciutat que entraran en vigor quan es publiqui la nova normativa al DOGC

 

El Procicat, liderat pels departaments de Salut i d’Interior, ha aprovat mesures especials a Vic i Manlleu, a Osona, per reduir l’augment de contagis de Covid-19. Aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant 15 dies.

Es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Alhora, recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones, com al conjunt del país.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1 de la nit com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 metres. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50 per cent, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

L’alcaldessa de Vic Anna Erra ha anunciat que s’afegiran mesures preventives com tancar els parcs infantils i les pistes esportives de la ciutat quan siguin vigents les noves mesures que s’han d’aplicar al DOGC.