Aquest dissabte 15 d'agost es farà el mercat setmanal habitual a Vic

Al ser un festiu d’obertura comercial, comerços, mercats i centres comercials poden obrir en el seu horari de costum

Aquest dissabte 15 d’agost, festivitat de la Mare de Déu d’agost, és un dels festius d’obertura comercial fixat per la Generalitat de Catalunya i, per tant, botigues, establiments, mercats i centres comercials de Vic poden obrir i mantenir el seu horari habitual. A Vic, doncs, hi haurà com de costum el mercat de marxants setmanal, amb les seves parades d’alimentació, roba, calçat, complements, flors i planters, a la Plaça Major i a la Rambla del Passeig.

Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, destaca l’oportunitat que pot representar per als marxants i també per als comerços de proximitat de la ciutat obrir en un dia com aquest, coincidint amb el període de vacances per a molta gent. “El mercat setmanal dels dissabtes és un actiu importantíssim que tenim a Vic per atreure el turisme i donar a conèixer la ciutat”.

Es recorda que, com cada dissabte des del 27 de juny, la rambla del Passeig i dels Montcada (el Portalet) quedaran tancades al trànsit en horari de mercat. La mesura està pensada per garantir les distàncies sanitàries entre persones i parades ja que d’aquesta manera pot haver-hi el nombre de marxants que hi havia abans de l’estat d’alarma. Aquesta iniciativa també forma part del projecte per crear el pulmó verd al centre de Vic i convertir en una illa de vianants les rambles del Bisbat i dels Montcada per fomentar la mobilitat sostenible i saludable, continuant cap al model de Vic, ciutat 30. 

En horari de mercat, els busos urbans poden continuar passant per les dues vies afectades, mantenint els recorreguts habituals i també es permet als veïns i veïnes residents a la zona accedir als seus domicilis. També es pot accedir a l’aparcament subterrani del Passeig pel carrer Bisbe Torras i Bages, i al de la plaça Major pel carrer Verdaguer.