Vic es converteix en la capital de la moda independent

L'Associació hi ha tingut un paper destacat en la logistica del Festival, a través del nostre partner, Coca-Cola

Aquest djous, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha inaugurat, junt amb la secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, la presidenta de Vic Fashion Institute, Meritxell Balmes, i el director creatiu de Vic Fashion Insitute, Vicenç Mustarós, la primera edició del Festival de Moda Independent Off Modo. També hi han assistit la regidora de Promoció Econòmica, Bet Piella, la regidora de Cultura, Susagna Roura, i el regidor de Fires, Titi Roca.

En la presentació del festival, Erra ha destacat que “Vic sempre aposta i està al costat de la cultura, de la creació, del talent, i evidentment aquesta aposta demostra creativitat, acosta la moda de proximitat a la ciutadania. Davant d’aquest projecte Vic ens hi posem al costat, els acompanyem i el que volem és que Vic es converteixi en una gran capital del món de la moda independent”. L’alcaldessa ha recordat que aquest festival és ”un projecte fet realitat” que demostra molta empenta per part dels seus promotors.

Balmes ha explicat que aquest festival neix de Vic Fashion Institute, “una associació que vol ser una plataforma de suport a la moda independent” i que es defineix com a anti-moda. “Es tracta de donar veu als creadors, és molt important crear una cultura de moda i per això està obert al públic en general, perquè pugui descobrir altres propostes de moda”. Balmes ha remarcat que “un altre sistema de moda és possible”.

El director creatiu de Vic Fashion Insitute en primer lloc ha agraït el treball voluntari i altruista de la tota la gent que ha participat en aquest projecte i en segon lloc ha remarcat que aquest festival no és una Fashion Week i s’ha reafirmat en la necessitat de parlar de moda d’autor, i no moda emergent. “Un dissenyador que controla tot el procés, des de la selecció dels teixits, pot ser jove, però mai emergent”. També ha apel·lat a la necessitat que la moda no només sigui sostenible sinó també ètica, i de potenciar la creativitat. En aquest sentit, Mustarós ha sigut clar: “He vist desaparèixer molt de talent en aquest país, i no ens ho podem permetre; si tenim bons dissenyadors, tota la moda funciona millor”. Finalment ha dit que el seu repte personal és convertir “Vic en la capital del món de la moda independent”.

Per la seva part, la secretària general d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha comentat que “perquè pugui tirar endavant un festival hi ha d’haver una conjunció de diferents factors i aquí s’hi ajunten”. Respecte a la necessitat de deslocalitzar l’oferta ha llançat una pregunta: “Al Departament d’Empresa organitzem la 080, però és marca Barcelona, i la resta del territori, què?”. Felip ha destacat que en el cas d’aquest festival no només hi ha una idea sinó també “la voluntat de compartir-la i projectar-la”.

Un aparador de moda d’autor

El Festival de Moda Independent Off Modo, que es fa des de dijous 30 de juliol fins a aquest dissabte 1 d’agost al recinte firal El Sucre de Vic, vol ser un aparador de projectes vinculats a la moda creativa o d’autor, una plataforma per donar suport a la moda independent i per donar a conèixer el talent creatiu, aproximant la moda al carrer.

El programa es concentrarà a les tardes, amb una ponència o taula rodona cada dia a les cinc de la tarda i a continuació es farà un cicle de desfilades de diferents creadors independents, entre els quals hi haurà: Alba Ciordia, Bunnywild, Carmen Osaba, Elena Domench, Jordi Rafart, Mesnikovich, Najjat Harb i Silensi. El festival comptarà amb fashion showsperformances, exposicions permanents, DJ’s, audiovisuals, col·laboracions especials, i les Nits Indepdendents, que clouran cada jornada a partir de les 10  del vespre en un espai chill out amb actuacions de DJ’s.