Vic celebra aquest diumenge la Diada de Sant Miquel, patró de la ciutat

Hi haurà repic de campanes i el tradicional ofici a la catedral al matí i concert d’havaneres amb Les Anxovetes al vespre

Aquest diumenge 5 de juliol, Diada de Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat de Vic, es viurà de forma diferent després que es desestimés celebrar la Festa Major de la ciutat tal i com s’ha fet cada any, i no hi haurà ball de gegants, el ball del Bou i la Mulassa, el seguici, o el ball de l’Àliga i la dansa de l’espígol després de l’ofici, per exemple.

Tot i així, l’alcaldessa de Vic Anna Erra convida a tothom a celebrar la festivitat en honor al patró de la ciutat aquest diumenge, a fer-ho amb responsabilitat, i a gaudir del Victroc, que en 60 dies oferirà 90 actes culturals pensats per a tots els públics.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, exposa que tot i que el bestiari no recorrerà els carrers de Vic s’exposarà a l’Orfeó perquè la ciutadania el pugui gaudir d’una forma excepcional.

Una Diada de Sant Miquel Diferent

Aquest diumenge, la ciutat de Vic es despertarà a les 8 del matí amb una sessió de Taitxí a la Plaça Major. Totes les persones assistents podran posar en pràctica aquesta art marcial xinesa basada en l’harmonia i els moviments suaus, conduïdes per Xevi Riera de L’Indret. Per a participar en aquesta activitat, que s’inclou al programa Més Nits! cal inscripció prèvia.

A les 11 del matí, des dels campanars de la ciutat es farà el tradicional Repic de campanes de la Diada, just abans de començar l’Ofici de Sant Miquel que estarà retransmès en directe pel Canal Taronja, El 9 TV i el canal Youtube de l’Ajuntament de Vic. En l’ofici es comptarà amb una representació de la corporació municipal encapçalada per l’alcaldessa de Vic.

Els actes de la festivitat continuaran a la tarda, quan a les 7 començarà el concert Nucli Trio meets Joan Godayol, a la Plaça del Carbó, organitzat per la Jazz Cava. La música continuarà, tot i que amb un altre estil ben diferent, a les 10 del vespre a la plaça de la Catedral, amb un concert d’havaneres a càrrec de Les Anxovetes i rom cremat per a les persones assistents. Aquest acte es podrà seguir per EL 9 TV i pel canal Youtube de l’Ajuntament de Vic.