A partir de demà dijous serà obligatori dur la mascareta sempre

S’haurà de dur per norma general a tot arreu, als espais públics oberts o tancats i fins i tot si hi ha prou distància entre persones, per frenar el ritme de contagis

 El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat aquest migdia que a partir de demà dijous 9 de juliol a tot Catalunya serà obligatori per a totes les persones majors de 6 anys portar la mascareta a qualsevol espai públic, obert o tancat, encara que hi hagi una distància entre les persones de d’1,5 metres o una distància de 2,5 metres quadrats al voltant de cadascuna. Aquesta mesura s’ha pres per frenar el ritme de contagis, arran dels últims brots detectats a la demarcació de Lleida.

Les autoritats sanitàries recorden la necessitat de portar sempre posada la mascareta i portar-la col·locada correctament (tapant bé el nas i la boca). L’incompliment d’aquesta mesura que entra en vigor demà suposarà una multa de 100 euros. Les úniques excepcions per no dur la mascareta seran durant la pràctica d’exercici físic i també per a les persones que ho tenen contraindicat per motius de salut.

La mesura s’ha pres quatre mesos després que comencessin a detectar-se els primers casos a Catalunya de coronavirus. En la fase de represa l’ús de la mascareta només era obligatori als espais públics si no es podia garantir la distància interpersonal d’1,5 metres, però l’actual situació ha fet prendre mesures més restrictives.

L’ús de la mascareta no eximeix de continuar mantenint les altres mesures de protecció per frenar el contagi, com és guardar igualment les distàncies de seguretat entre persones i una higiene freqüent de mans.

Apel·lem un cop més a la responsabilitat individual i col·lectiva de tota la ciutadania per evitar els contagis i frenar possibles nous rebrots. Hostalers i Restauradorsi continueu sent un exemple de bones pràctiques!!

Consulteu més informació sobre el correcte ús i neteja de la mascareta en aquest enllaç.