TORELLÓ DEROGA LA TAXA DE TERRASSES I FACILITARÀ QUE SE'N PUGUIN OBRIR DE NOVES

El ple de l’Ajuntament va aprovar, en la sessió ordinària del mes de maig celebrada telemàticament dilluns a la tarda, la derogació de la taxa de terrasses i facilitar que alguns bars i restaurants que no en tenen, puguin obrir-ne de noves. La proposta, amb la intenció de reactivar el sector de la restauració, afectat per la crisi derivada del Covid-19, es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, la CUP i el PSC, mentre que Junts per Catalunya es va abstenir.

La regidora d’Hisenda, Elisabet Viñas, va xifrar en 4.500 euros la quantitat que no es recaptarà per aquest concepte i va remarcar la intenció de col·laborar amb bars i restaurants perquè puguin arrancar amb un mínim d’activitat. Aprofitant aquest mateix punt de l’ordre del dia, l’alcalde, Marçal Ortuño, va enumerar les mesures que s’han adoptat al municipi durant les últimes setmanes amb relació a la crisi sanitària i econòmica del coronavirus. Va destacar, per exemple, que els serveis socials de l’Ajuntament han atès 331 persones i que es treballa per seguir reobrint els equipaments municipals amb totes les garanties de seguretat necessàries.

El ple va començar amb l’aprovació per unanimitat de la proposta d’adhesió al pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia. Entre altres compromisos, l’Ajuntament de Torelló fa seus els objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i treballarà per reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 40 per cent per al 2030. També s’adopta el compromís d’elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima (PAESC) en un termini màxim de dos anys.

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat la pròrroga del contracte de serveis de transport adaptat, modalitat porta a porta, que el seguirà fent l’empresa TAC Osona durant el pròxim any.

El ple també va donar llum verd, amb el suport de tots els grups, a una modificació de pressupost per a la contractació del gerent del casal d’estiu unificat que impulsa l’Ajuntament. En aquest punt, el regidor de Joventut, Xevi Lozano, va explicar el projecte i va assegurar que la intenció és fer un casal transversal i multidisciplinari que doni resposta a les necessitats de tots els infants i joves de Torelló.