L'Ajuntament de Vic no farà pagar per tenir terrasses als establiments

La mesura beneficiarà uns 150 bars i restaurants de la ciutat que paguen la taxa per ocupació de la via pública

L’Ajuntament de Vic ha acordat suspendre, entre el 15 de març i el 31 de desembre del 2020, el pagament de la taxa per ocupació de la via pública als aproximadament 150 bars i restaurants de la ciutat que tenen terrassa. D’aquesta manera, totes les persones titulars de llicències de terrasses s’estalviaran pagar durant tot el que queda d’any la seva quota mensual, determinada pels metres quadrats d’ocupació i de l’època de l’any. El cost de la sol·licitud d’ocupació de la via pública temporal per instal·lar-hi una terrassa està regulat en l’Annex 4 de l’Ordenança Fiscal número 17 de l’Ajuntament.

                                                L’Ajuntament de Vic no farà pagar per tenir terrasses als establiments

                                                                       Cartell informatiu sobre l'exempció de la taxa

 “Aquesta mesura, que ja es va anunciar fa unes setmanes, s’ha adoptat com a ajuda al sector de la restauració davant la crisi actual”, explica Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç. “Per a nosaltres és molt important que els petits negocis i les empreses puguin tirar endavant i recuperin la seva activitat habitual en la mesura del possible”, afegeix Piella.

 

La suspensió temporal d’aquesta taxa coincideix amb la possible entrada de la regió sanitària de la Catalunya Central a la fase 1 del desconfinament a partir del proper dilluns 18 de maig. Entre altres activitats, en la fase 1 es permet una ocupació en bars i restaurants del 50% de la seva capacitat i anar a les terrasses de bars i establiments de restauració, les quals, segons la normativa, han de reduir a la meitat el seu aforament habitual.

 

En aquest sentit, Bet Piella remarca que la voluntat és ser molt flexible a la petició de cada establiment des del moment que entrin la instància en aquest enllaç i permetre que, en els casos que sigui possible, les terrasses puguin oferir el mateix aforament amb més espai i sempre complint les mesures de seguretat exigides.