El dimarts 28 d'abril es reprenen parcialment els mercats setmanals de Vic

Només hi haurà parades d’alimentació i de productes higiènics i l’Ajuntament recorda la necessitat de mantenir les mesures de seguretat i higiene necessàries per frenar la pandèmia

A partir del proper dimarts 28 d’abril es reprendran parcialment els mercats setmanals de marxants de Vic, amb controls de cues per garantir les distàncies de seguretat i  les parades reubicades seguint les mesurers establertes. Els dimarts i els dissabtes es podran trobar a la plaça Major i els diumenges al Passeig de la Generalitat. Així,  la ciutadania tornarà a trobar parades d’alimentació per abastir-se, i també de productes higiènics, complementant així l’oferta del comerç de proximitat de la ciutat.

D’ençà que el govern de l’Estat va decretar l’estat d’alarma, el passat 14 de març, els mercats ambulants havien quedat suspesos a Vic, d’acord amb la prohibició de fer qualsevol activitat que suposés una concentració considerable de persones. Així doncs, l’Ajuntament va decidir cancel·lar tota l’activitat comercial regular dels mercats, en no poder-se garantir les mesures de seguretat que s’exigien, tal com va recordar la regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella, en el ple municipal d’aquest mes.

Ara, tenint en compte l’evolució actual de la pandèmia i sospesant la petició dels marxants d’alimentació i producte fresc, s’ha considerat oportú permetre que aquestes parades puguin continuar desenvolupant la seva activitat comercial. “No obstant això, es recorda a tothom la necessitat de mantenir una distància social de com a mínim dos metres entre les persones, evitar concentracions de gent i seguir les mesures de seguretat i higiene preceptives”, subratlla Piella, com ara: utilitzar mascareta i guants, rentar-se bé les mans encara que es portin guants abans de sortir de casa i al tornar, no tocar els productes, pagar preferiblement amb targeta si és possible i seguir totes les recomanacions.

Des de fa setmanes, i per garantir el confinament de la població, al web municipal s’ha obert l’apartat “Comerç a domicili”, on apareix publicada una llista dels establiments i marxants de producte fresc del municipi que en aquests moments permeten fer la comanda des de casa i lliuren la compra a domicili.