La Plaça Major és el monument de Vic més estimat

AIxí ho han decidit les persones que han participat al concurs de Twitter #MonumentVic, en el qual s’han comptabilitzat un total de 3.475 vots emesos

                                  La Plaça Major és el monument de Vic més estimat
                                                            La Plaça Major de Vic (imatge d'arxiu)

Sense cap mena de dubte, el monument de Vic més apreciat pels seus veïns i veïnes és la plaça Major. Així ho han decidit totes les persones participants al concurs #MonumentVic, que es va posar en marxa des del compte de twitter de la regidoria de Cultura a principis d’abril, per escollir l’element del patrimoni cultural de Vic més ben valorat i posar de relleu el valor històric que reuneix el municipi.

La plaça Major, centre neuràlgic de Vic i punt de trobada de nombrosos actes i celebracions tradicionals, espai associat a multitud de records personals per a molta gent, es va imposar amb molta diferència als altres tres monuments finalistes: la Catedral de Sant Pere, el Temple Romà i les Adoberies. Entre totes les eliminatòries, la Plaça Major ha sumat un total de  772 vots; el Temple Romà, 433; les Adoberies, 318; i la Catedral, 200.

Coincidint amb el Dia Mundial dels Monuments i Llocs Històrics, el 18 d’abril, la votació a la xarxa es va allargar fins ahir diumenge al vespre. En total hi ha hagut 31 enfrontaments i s’han comptabilitat 3.475 vots. A la semifinal 1 es van rebre 242 vots, entre la Plaça Major (209 vots, el 86,4%) i la Catedral de Sant Pere (33, el 13,6%). A la semifinal 2 es van recollir 189 vots, dels quals 106 van ser per al Temple Romà (56,1%) i 83 per a les Adoberies (43,9%). A la final, amb un total de 413 vots emesos, el resultat de la Plaça va ser aclaparador, obtenint 313 vots (76%) davant del Temple Romà, que en va aconseguir 100 vots (24%).

Susagna Roura, regidora de Cultura, agraeix la participació de tothom i valora molt positivament l’èxit que ha tingut el certamen. “No ens sorprèn que el monument guanyador hagi sigut la Plaça, perquè és un emblema de la ciutat; tots els vigatans i vigatanes ens l’estimem molt”, comenta.

Amb tot, segons Roura, “el concurs ha evidenciat que les preferències dels ciutadans i ciutadanes són diverses i que el municipi té punts d’interès molt variats”, des del Pont de Queralt fins a l’Hospital de la Santa Creu o l’edifici del Sucre. Les semifinals del concurs van ser la setmana passada, entre dilluns i dimecres, i la final, entre dijous i ahir.