L'Ajuntament de Vic fa de mediador entre propietaris de locals i comerciants per renegociar els lloguers

En una iniciativa conjunta amb Vic Comerç es demanen rebaixes, ajornaments o condonacions dels lloguers

L’Ajuntament de Vic també ha activat un paquet de mesures per fer més lleus els efectes de la crisi del coronavirus. Una d’aquestes és als locals comercials que ocupen les petites botigues, moltes d’elles com a llogaters. L’objectiu és el de “facilitar i ajudar en la reobertura d’una gran quantitat de comerços de proximitat que aquestes setmanes s’han vist obligats a tancar”, expliquen.

Des del consistori s’actuarà com a mediadors i la regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç ja ha fet arribar una carta a les immobiliàries i administradors de finques de la ciutat perquè “s’avinguin a renegociar les condicions del lloguer amb els comerciants amb rebaixes, ajornaments o condonacions del pagament de lloguer”. “Des de l’ajuntament estem analitzant l’impacte de tot plegat, estudiant totes les possibilitats i posant tots els mitjans possibles per iniciar altres línies d’ajut”, explica Piella. Demanen als propietaris que s’avinguin a buscar fórmules per adaptar els lloguers “tenint en compte que l’arrendatari ha patit una congelació d’ingressos per una causa de força major”.

La iniciativa es fa conjuntament amb Vic Comerç per intentar “que cap de les dues parts en surti perjudicada de la situació”.