Aigües de Vic aplica bonificacions a la factura de l'aigua per minimitzar l'augment del consum domèstic

L’empresa també ha fet un donatiu de 6.500 euros als centres hospitalaris de Vic

El confinament pel coronavirus ha fet augmentar el consum d’aigua a les cases. D’una banda per la mesura de rentar-se les mans amb freqüència però també per l’exercici a casa o perquè cuinem més a casa del que és habitual. Per combatre aquest augment en el consum d’aigua, Aigües de Vic està aplicant una pla de mesures per bonificar la factura.

La mesura més important és una bonificació de 5.000 litres d’aigua, és a dir, rebaixar 5 metres cúbics per trimestre del consum d’aigua domèstica. D’aquesta manera segurament s’evitaria saltar de tram de facturació i un encariment de la factura. Aquest descompte es farà efectiu a la factura del segon trimestre, d’abril a juny.

L’empresa també es compromet durant el confinament i fins l’1 de juliol a no fer recàrrecs per rebuts impagats ni tampoc a fer cap tall d’aigua durant els propers tres mesos.

En les famílies vulnerables, l’empresa els assegura que el preu de l’aigua serà 0 per aquells subministraments que no superin el primer tram de 30 metres cúbics per trimestre. Aquesta mesura s’aplicaria al segon trimestre, d’abril a juny.

De moment a Vic però s’hi treballa a més pobles

L’empresa Aigües de Vic aplicarà la mesura als domicilis vigatans però també estan treballant per ampliar-la als municipis de Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà.

L’Agència Catalana de l’Aigua també pren mesures

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) també ha pres mesures i ha assegurat que reduirà el tipus de gravamen del cànon de l’aigua pels contribuents domèstics, industrials i ramaders des de l’1 d’abril i fins el 31 de maig.

Donatiu de 6.500€ per la lluita contra el coronavirus

Aigües de Vic també ha contribuït amb una aportació econòmica a pal·liar la crisi sanitària del coronavirus. Per això han fet una aportació econòmica de 4.000 euros a l’Hospital Universitari de Vic i 2.500€ a l’Hospital de la Santa Creu de Vic per comprar material sanitari.