Els mercats de marxants de Vic no obriran fins a nou avís

L’Ajuntament posa a disposició dels productors locals d’alimentació un espai al web perquè puguin donar-se a conèixer com a servei de venda i lliurament a domicili mentre no se suspengui el decret d’alarma, en aquest moment establert fins a l’11 d’abril

La suspensió de tots els mercats de marxants setmanals que es fan a la ciutat de Vic es manté indefinidament, fins a nou avís. Arran del decret d’alarma aprovat pel govern espanyol el passat 14 de març, amb el qual es prohibeix qualsevol tipus de concentració de la població per intentar frenar la propagació del coronavirus, l’Ajuntament de Vic va decidir cancel·lar tota l’activitat regular dels mercats ambulants del dimarts i dissabte (a la Plaça Major i Rambla del Passeig) i diumenge (al Passeig de la Generalitat) perquè no es podien garantir les mesures de seguretat decretades pel Departament de Salut i perquè el subministrament alimentari quedava assegurat amb la resta de comerç local. La mesura, aplicada de forma excepcional des de fa un parell de setmanes, encara s’allargarà unes setmanes més, com a mínim mentre segueixi decretat l’estat d’alarma –actualment previst fins a l’11 d’abril-. 

La regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella, exposa que la iniciativa s’ha comentat amb alguns marxants del mercat i apel·la a la coherència d’evitar concentracions en un episodi en què es demana el màxim confinament. Paral·lelament, Piella detalla que tal com s’està fent amb els comerços de proximitat del municipi, es posa a disposició l’apartat de comerç del web municipal perquè els marxants de producte fresc de proximitat puguin oferir-se com a venedors de productes de proximitat amb lliurament a domicili. D’aquesta manera es pot donar sortida als productes que cultiven o elaboren.

En aquest sentit, la iniciativa se suma a la promoció que es fa des de l’Ajuntament perquè es compri des de casa al comerç de proximitat, que facilita els lliuraments a casa per evitar la mobilitat, sempre seguint les mesures i recomanacions de seguretat i d’higiene, i així contenint al màxim la propagació de la pandèmia.