La Generalitat ordena el tancament de bars i restaurant a partir d'aquest dissabte

La instrucció se suma a totes les mesures preventives anunciades fins ara per l’Ajuntament de Vic per prevenir l’expansió del coronavirus

Campanya del coronavirus

La Generalitat amplia les mesures preventives extraordinàries per combatre l'expansió del coronavirus arreu del país. És per això que a Vic, com a la resta de Catalunya, a partir de les 12 de la mitjanit d’avui es tancaran tots els bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració a excepció d'aquells que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials. A més, cal aclarir que els forns de pa i botigues d’alimentació amb part de degustació, granja o bar hauran de tancar i només podran tenir oberta la part en què es vengui pa o qualsevol altre aliment.

 
 
La mesura anunciada pel govern se suma al tancament dels següents establiments en l’àmbit de les activitats esportives, d’oci i comercials:
 
  • El tancament de les estacions d’esquí, d’esquí nòrdic i de les estacions de muntanya.
  • El tancament de tota classe d’instal·lacions esportives, gimnasos i clubs esportius, tant de titularitat pública com privada.
  • El tancament de teatres, de cinemes, de sales de festes, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, sales de karaoke, cafès teatre i cafès concert i qualsevol altre establiment recreatiu.
  • El tancament d’establiments de joc com salons recreatius, casinos, bingos i qualsevol altres.
  • El tancament de parcs d’atraccions, parcs temàtics i qualsevol altre centre que realitzi activitats d’oci o de lleure.
  • La suspensió de tota classe d’activitats d’espectacles públics i activitats, en espais tancats altres que els esmentats anteriorment i en espais oberts.
  • El tancament de centres comercials, incloent grans superfícies, a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes de consum habitual (alimentació, neteja i higiene) i d’aquelles àrees dels centres comercials amb la mateixa activitat a excepció de les botigues que es troben en la trama urbana.


Tot i les mesures preventives, l’Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics de Vic i comarca estan a punt per activar el protocol davant d’un possible cas de coronavirus.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, agraeix la comprensió per part de tota la ciutadania d’aquestes mesures excepcionals amb l’únic objectiu d’aconseguir el bé individual i col·lectiu. A més, recorda el missatge del president Torra en què ha demanat que s’evitin els desplaçaments innecessaris.

Cal recordar que es demana fer un ús responsable del telèfon 061 i trucar a l’Atenció Primària per a qualsevol dubte. En cas d’emergències greus i de risc vital, cal trucar al 112. Al mateix temps es pot consultar tota la informació actualitzada al web del Departament de Salut.