Vic suspèn el Mercat del Ram pel coronavirus

L'Ajuntament activa un protocol per prevenir el contagi i anul·la activitats en instal·lacions municipals durant quinze dies

L’Ajuntament de Vic activa un protocol per prevenir el contagi del coronavirus

Se suspenen activitats en instal·lacions municipals i la via pública com a mesura preventiva durant quinze dies

L’Ajuntament de Vic activa un protocol per prevenir el contagi del coronavirus

Campanya del coronavirus

L’Ajuntament de Vic ha activat aquesta tarda un protocol seguint les recomanacions rebudes per la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus. L’equip de govern s’ha reunit per avaluar la situació, establir mecanismes de prevenció de contagis i planificar l’organització dels serveis en funció de l’evolució en els contagis de COVID-19, seguint les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

 
Fruit de les recomanacions, i com a mesura preventiva, s’ha decidir tancar durant quinze dies -des de demà, dijous 12 de març, fins el dijous 26 de març- la Biblioteca Joan Triadú, La Central, els Centres Cívics, el Centre de Dia, l’Espai Comunitari, l’Espai Familiar, La Farinera, L’Orfeó, els camps de futbol municipals, els pavellons esportius, el VIC ETB i les pistes d’atletisme. En aquest sentit, des de l’Ajuntament també s’instarà als clubs esportius privats que se sumin a la mesura preventiva i que anul·lin la seva activitat.
 
També es veu alterada l’activitat a l’Escola de Música i Conservatori que ha reduït l’activitat no lectiva i se suspenen les sessions lectives de més alumnat. L’Atlàntida també suspendrà a partir de demà la seva programació amb alguna excepció que es pot consultar al web.
 
Per altra banda, s’ajornen la Festa de l’Esport Vigatà prevista per aquest divendres fins a nova data, la Cursa de les Dones i totes les activitats vinculades a aquesta prova esportiva. La Fira de l’Slot Clàssic programada per aquest diumenge també es posposa.
 
Paral·lelament, i durant dues setmanes, s’anul·la el mercat de marxants del dimarts, dissabte i diumenge, i es cancel·len les visites turístiques guiades de l’Ajuntament.
 
Se suspèn també el tradicional Mercat del Ram que s’havia de celebrar el 3, 4 i 5 d’abril. La decisió s'ha pres després que la Generalitat hagi obligat a ajornar o suspendre tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats. 
 
 

Un període de 15 dies de prevenció que pot ser prorrogat

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, informa que a partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l’evolució dels contagis de coronavirus. A més, ha exposat que s’ha donat l’ordre de reforçar el servei de neteja en escoles, escoles bressol i instal·lacions municipals i, també, en el transport públic en aquesta fase de prevenció.
 
Des de l’Ajuntament de Vic s’estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació de la resta de serveis municipals, i la salut dels seus usuaris i els treballadors i treballadores municipals recomanant l’ús de tecnologies de la comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges fora de l’àmbit municipal.
 
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics de Vic i comarca estan a punt per activar el protocol davant d’un possible cas de coronavirus.
 
Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut.