La plaça Major de Vic, escenari d'un nou Dijous Llarder d'Osona Cuina

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Major per degustar un any més entrepans de botifarra i cansalada o participar en el concurs de truites que organitza Osona Cuina

Avui ha tingut lloc a la plaça Major de Vic una nova edició del Dijous Llarder, la gran festa que organitza el col·lectiu Osona Cuina a la capital de la comarca, amb el porc de protagonista.

A partir de primera hora del matí ja s’han començat a servir els primers entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra; i al migdia s’hi afegiran els de porc rostit Ral d’Avinyó, dels dos exemplars que s’han estat rostint al mig de la plaça durant tota la nit .

Per dinar, moment que s’han format notables cues, també s’ha servit un arròs de morro i orella preparat al moment, així com un caneló elaborat pels alumnes de l’Escola d’Hosteleria, que fa anys que col·laboren en l’esdeveniment.

També s’ha visualitzat la col·laboració d’Osona Cuina amb el col·lectiu Osona Terra, que s’han encarregat de posar el punt dolç servint els postres. La jornada s’allargarà fins a les 4 de la tarda

La plaça també ha acollit la tercera edició del concurs de truites. N'hi havia de tota mena: truita de bacallà amb samfaina; de patata i ceba confitada; de pebrot vermell, pebrot verd i carbassó; de fruits del bosc; i fins i tot de verdures amb foie, oli de tòfona, pastanaga i julivert. El jurat, format pels cuiners d'Osona cuina, ha avaluat la cocció, el gust, la textura i la forma.
 

El guanyador del concurs de truites amb Jordi Arumí, d'Osona Cuina Foto: Josep M Montaner


El guanyador d'enguany ha estat Jaume Vinyals, un jove cuiner, que ha fet una truita de patata, ceba i botifarra negra. Enguany, hi ha hagut menys participació que les darreres edicions: el 2018 se'n van presentar 26; el 2019, 22; i aquest dijous, 8.

Un dels objectius d'Osona Cuina és continuar fent créixer aquesta festa popular que ja s'ha convertit en tota una tradició i una data assenyalada a Vic i Osona. L'acte compta amb el suport d'Estrella Damm i Ral d'Avinyó, així com l'Escola d'Hostaleria d'Osona i d'Osona Terra.