L'Ajuntament de Vic organitza una jornada de voluntariat per recollir els residus del Glòria al Gurri i el Mèder

L’acció per protegir els ecosistemes fluvials, després del pas del Glòria a Vic, tindrà lloc dissabte, 8 de febrer, de 10 del matí a 2 del migdia, en quatre punts distribuïts per les lleres dels dos rius al municipi

 L’Ajuntament promou una acció per protegir els ecosistemes fluvials del Gurri i el Mèder després del pas del Glòria. La jornada que té l’objectiu d’implicar el màxim de persones i entitats possibles tindrà lloc dissabte, dia 8 de febrer, de 10 del matí a 2 del migdia.

El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, exposa que l’acció ha d’ajudar a netejar de plàstics i altres residus a les lleres del dos rius al seu pas pel municipi.

L’Ajuntament proporcionarà sacs de ràfia per poder emmagatzemar els residus i ubicarà diversos contenidors per dipositar-hi els residus recollits en aquesta jornada de voluntariat ciutadà.

Tothom qui tingui previst assistir en aquesta jornada per protegir els ecosistemes fluvials a Vic ha de portar guants i calçat còmode i adequat per netejar les lleres dels rius.

Quatre punts de neteja distribuïts pel Gurri i el Mèder

La jornada de voluntariat ciutadà promoguda per l’Ajuntament de Vic està centrada en quatre punts i ha de servir per netejar els residus que va arrossegar i dipositar el Glòria. És per això que personal tècnic de l’Ajuntament es distribuirà pels següents punts per exposar a les persones participants les normes a tenir en compte, així com facilitar-los material per emmagatzemar els residus:

 

            Riu Gurri

·         Punt 1. Final del carrer Manuel de Pedrolo.

·         Punt 2. Aparcament de l’avinguda dels Països Catalans, al pont de les Germanetes dels Pobres (Parc Xavier Roca Viñas).

·         Punt 3. El Mercer (camí que surt de casa de la Pilarín).

 

 

Riu Mèder

·         Punt 4. Solar sota el pont de la N-152 amb la carretera de la Guixa.

 
Consells de seguretat per participar a “Protegim els ecosistemes fluvials de Vic”

·         Portar guants.

·         No treure’s les sabates.

·         No tocar residus perillosos (xeringues, claus, elements punxants, productes químics...)

·         Les persones menors d’edat han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

·         Anar amb compte de no relliscar quan es camini vora de les ribes i evitar forats i precipicis.

·         No fumar en el lloc on es fa la neteja.

·         Respectar els panells de senyalització.

·         En cas d’emergència trucar al 112.