Es presenta el 23è Cau de Bruixes i el 40è Carnaval de Centelles

Aquest dimecres s’ha presentat en roda de premsa el 23è Cau de bruixes i el 40è Carnaval de Centelles. L'alcalde, Josep Paré Aregall, va destacar que "són dues festes molt importants pel poble” i n’ha destacat “el vincle creat entre el poble i el Cau de Bruixes”. 

La regidora de Cultura, Anna Chávez Calm, va agrair a tots els components de les comissions la seva tasca i va explicar que la temàtica d'enguany serà la lluna i totes les seves fases. Com a novetat hi haurà quatre espectacles al llarg del recorregut que es podran seguir de manera independent: plaça de l’Estació, la Pista, davant l’ajuntament i plaça Major". Un dels moments que aixeca més expectació cada any és la proclamació de la bruixa de l’any a la plaça de Mossèn Xandri. 

Una altra de les novetats és la recuperació dels carrers i espais tematitzats. S’ha convocat el primer concurs de carrers i espais engalanats. Fins al moment hi ha nou carrers i vuit racons embruixats inscrits, per tal de recuperar l’essència de l’inici del Cau de Bruixes, com a explicat la regidora de Cultura. Pel que fa al mercat màgic amb productes esotèrics i relacionats amb la bruixeria hi ha inscrites 72 parades i n’han quedat en llista d’espera.

Pel que fa al 40è carnaval, on es preveuen un miler de persones disfressades com ha explicat l’alcalde, Josep Paré Aregall, hi ha novetats importants. El principal és el canvi de recorregut de la rua que es farà el 15 de febrer. L’inici es farà a la zona de la residència Sant Gabriel i es baixarà cap al Passeig, carrer del Marquès de Peñaplata, carrer de l’Estació i després anirà per l’avinguda Ildefons Cerdà, Sant Francesc Xavier i acabarà al Poliesportiu. 

Segons ha explicat Chávez "s’ha parlat amb els carrossaires i s'ha decidit provar-ho així”. Al canvi, com ha explicat la regidora hi han influït l’increment de les mesures de seguretat -tant per al públic com per als participants- i la dificultat d’algunes de les carrosses de passar pel portal de la vila, fet que limitava les mides de les mateixes. 

També està previst, per a commemorar els 40 anys del Carnaval, una exposició commemorativa d'aquests anys que es farà més endavant. El jurat d’enguany el formaran membres d'aquell grup fundador, anomenat Yerbabuena, més Imma del Destí. 

Abans de la rua gran es farà el tradicional carnaval de les escoles, divendres 14 a la plaça Major, i el dimecres 26 de febrer l'enterrament de la sardina clourà les festes.