Èxit de públic i de participació en el Trufforum 2020 de Vic

El congrés supera totes les expectatives amb una major afluència de públi al Mercat i als tallers de producte, a l’àgora d’experts, a les sessions gastronòmiques i a la zona de degustacions del col·lectiu Osona Cuina

La darrera edició del Trufforum, la segona que se celebra a Vic de manera consecutiva, consolida aquest esdeveniment com a referent indiscutible en el tractament d’aquesta joia gastronòmica. El desig de l’Ajuntament de Vic seria poder tornar a acollir aquest congrés en els propers anys. “El bon pòsit que va deixar la primera edició a Vic ha permès que tornés i la nostra voluntat passa perquè el Trufforum es quedi aquí”, va assegurar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

 
Els organitzadors fan una valoració novament positiva del congrés perquè s’han superat les xifres d’assistència de 2019. “Estem molt contents perquè la gent que ha vingut al Trufforum hi ha participat activament; hi ha hagut persones més interessades en el producte final i més compradors respecte l’any passat ”, ha afirmat Daniel Oliach, tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. “La gent cada vegada mostra més interès en la tòfona per tal de saber on comprar-la, com cuinar-la i com conservar-la”, ha afegit.
 
A part dels 23 kg de tòfona seleccionada venuts durant les dues jornades de Mercat, un 12% més que en la darrera edició, el col·lectiu Osona Cuina ha esgotat les degustacions amb tòfona que servien per apreciar el valor i les aplicacions gastronòmiques d’aquest producte. A l’auditori reservat per a les sessions de cuina amb tòfona, el professor i xef d’Espai Sucre, Ricard Martínez ha evidenciat el caràcter pioner de la seva escola, que ja va apostar per fer postres amb aquest fong l’any 2008. Martínez n’ha elaborat també unes expressament pel Trufforum amb nyàmeres, avellana, caramel, cafè i tòfona.
 
En paral·lel a les ponències de l’Auditori, l’Aula de la Tòfona ha tancat el congrés amb un tast de formatges trufats del món acompanyats per vins i caves Parxet, i amb un altre de productes trufats fets a la comarca i maridats amb caves de Raventós Codorniu.
 
D’altra banda, el recol·lector Juan Alfonso Magaña i el seu gos Ken, provinents d’Alcover (Tarragona), s’han proclamat guanyadors del segon Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires amb una molt bona actuació en la que han trobar les quatre tòfones en només 55 segons. Aquest any, amb 16 parelles participants, s’han pogut millorar les infraestructures d’aquesta competició per tal que el públic assistent la pogués gaudir amb una major visibilitat des del mig de la plaça Major de Vic.
 
 
Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires