El Trufforum arriba a Vic amb Ferran Adrià com a ambaixador

L'Associació hi participa com a col.laborador, i ha comptat amb el recolzament de diversos representants dels Gremis de la FIHRT.

El reconegut cuiner i prescriptor gastronòmic, Ferran Adrià, és l'ambaixador de la tercera edició del Trufforum. Adrià, que pren el relleu de Carme Ruscalleda per afavorir la projecció del congrés, fa una sessió de creativitat i d'innovació aquest vespre en la jornada inaugural.

El certamen internacional celebra el Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires el diumenge

El Trufforum torna a convertir Vic en la capital internacional de la tòfona negra, aquests dies 24, 25 i 26 de gener. L'esdeveniment de referència de la tòfona, impulsat per l'European Mycological Institute (EMI), té per objectiu promoure l'ús responsable d'aquest producte a les cuines domèstiques i professionals. Després de l'exitosa edició del 2019, repeteix per segona ocasió a la capital d'Osona, amb la intenció de quedar-se.


El Trufforum acull diverses activitats i tallers divulgatius repartits dins l'Edifici del Sucre de Vic. A més del Mercat de la Tòfona, on es pot trobar tòfona en fresc, hi ha tallers divulgatius, el Market Trufform amb productes elaborats amb Tòfona, o el Congrés Internacional de la Tòfona. Aquest acte reuneix experts de prestigi contrastat per reflexionar sobre aquest producte i la producció de la qual es veu afectada per la globalització i el canvi climàtic.


15 equips tofonaires i una exposició de llibres de receptes

A la programació del Trufforum no hi faltarà el Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires que posarà punt final a la trobada amb un vistós concurs a la plaça Major de Vic. Enguany hi participen 15 equips tofonaires.

La trobada no presenta grans novetats respecte a l'edició anterior. Quelcom nou és un taller infantil de cuina amb el xef Uri Sala, del restaurant El Gravat de Vic o una exposició amb receptes del món. Toni Carrasco presenta una mostra de 50 llibres amb tòfona del seu fons privat. Es pot veure a la Sala Sert tant dissabte com el diumenge al matí.

 Consulta tota la programació del Trufforum 2020