Vic 2020 Show Festival aconsegueix amb èxit els seus objectius

19 actuacions de diferents artistes i entitats varen completar l’agenda del Festival. L’Auditori Marià Vila d’Abadal es va omplir de públic per gaudir de les actuacions i donar suport a les MPS

 Vic 2020 Show Festival ha estat una iniciativa de l’entitat de malalties lisosomals MPS, que es va portar a terme aquest passat dissabte 18 de gener a l’Auditori Marià Vila d’Abadal.

Aquest festival es va iniciar l’any 2019 a Igualada i degut a la bona acollida i a l’èxit que va tenir, els seus responsables varen decidir de fer el mateix per diferents poblacions de Catalunya. Per la segona edició s’ha escollit la ciutat de Vic.
L’objectiu del Festival és el de donar a conèixer les malalties degeneratives i rares MPS per part de l’entitat que agrupa les famílies afectades. També es persegueix aconseguir recaptar fons per poder seguir donant a la investigació. El format que es presenta és diferent a l’habitual, aglutinant en un mateix escenari una varietat d’estils i artistes de cada ciutat.
L’organització valora molt positivament el gran èxit del Vic 2020 Show festival. Especialment per la important predisposició i implicació de les persones, entitats i escoles que varen actuar, i per les col·laboracions rebudes per part de l’Ajuntament de Vic i les diferents persones que de manera altruista varen ajudar a fer-ho possible.
El públic que va venir a gaudir del Festival va superar totes les expectatives que tenia l’organització, i que va ajudar a fer una molt bona recaptació per destinar a la investigació. L’acte va comptar amb la presencia de la Regidora de Salut pública i Igualtat de l’Ajuntament de Vic, Núria Vergés i del Director de MPS, Jordi Cruz.
Durant el Festival es va aprofitar per donar a conèixer el treball que porta a terme l’associació MPS i acostar la problemàtica que tenen les famílies de la mà del Director de l’entitat, Jordi Cruz. La benvinguda va anar a carrer de Sousan Bilal, membre de l’Associació i resident a Vic, finalment la cloenda la va fer la Regidora.
Els diferents artistes que varen participar varen expressar el seu compromís i suport per la iniciativa. Un fet destacat és la diversitat d’edats que varen compartir escenari, que va anar des dels infants de les acadèmies de ball, fins a persones majors d’edat que d’una manera natural i molt implicada ho varen donar tot perquè l’espectacle fos un èxit.
Per tot això MPS vol agrair i felicitar molt sincerament a: Tam-Tam Gospel, Joana Serrat, Matthew Mc Daid, Guillem Rigol (l'Home trencat), Antònia Barnolas, Escola de ball Neus Gaja (Grup de competició Stepclowns), Estudi de Dansa Thaïs (Alba Soler i Cristina Piferrer), Coral Cantanna. També a l’Ajuntament de Vic, als tècnics de l’Auditori Marià Vila d’Abadal, Ràdio Vic, Estrip, als diferents mitjans de comunicació d’Osona i a tot el públic assistent.