S'apropa una nova edició del Trufforum Vic 2020

L'esdeveniment de referència del sector de la tòfona negra se celebrarà del 24 al 26 de gener

Compta amb la Col.laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona, i de la FIHRT, entre d'altres

Vic tornarà a ser aquest gener la seu de l’edició del Trufforum, esdeveniment de referència en el sector de la tòfona negra en l'àmbit internacional. Gràcies a l’èxit de la darrera edició, que es va celebrar per primer cop a Vic, el Trufforum promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) tindrà lloc de nou a l’edifici El Sucre durant el 25 i 26 de gener.

D’accés gratuït també per al públic general, la fira neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Per aquest motiu, el Trufforum-Vic 2020 presentarà diversos espais i escenaris on es parlarà de les virtuts d’un producte excels i de gran valor no només per a la cuina sinó també per al territori.

Durant dues jornades consecutives, experts de la tòfona vinguts d’arreu de Catalunya i del continent europeu posaran en valor aquest producte. De fet, tant el Mercat de la Tòfona per comprar-ne al detall, com els tallers divulgatius a càrrec de xefs amb estrella Michelin com són Nandu Jubany i Oriol Rovira, el Market Truffòrum i el Trufforum PRO amb prestigiosos científics del sector en l'àmbit de la producció de la tòfona negra i el canvi climàtic. Tampoc hi faltarà el Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires a la plaça Major de Vic.

El ressò internacional de la darrera edició i la implicació de les institucions organitzadores (el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, l’Ajuntament de Vic, l’European Mycologiocal Institute (EMI), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona, han estat claus perquè el Trufforum-Vic se celebri novament a la capital d’Osona.