Congrés Internacional de la Tòfona “La tòfona davant el canvi climàtic i la globalització”
A les 10.00 h
Benvinguda i presentació del Congrés
De les 10.15 a les 11.00 h
Què són les tòfones i com es produeixen.
Dra. Hermínia de la Varga. Tervalis-Fertinagro
De les 11.00 a les 11.45 h
Propietats, qualitats i aroma de les tòfones. Com preservar-les i utilitzar-les després de la recol·lecció. Dra. Eva Guillamón i Dra. Laura Mateo-Vivaracho. Centre per a la Qualitat dels Aliments de l’INIA a Sòria
De les 12.15 a les 13.00 h
Caracterització agroclimàtica dels boscos espanyols productors de tòfona negra. Implicacions per a la tubericultura. Dr. Roberto Notivolli. Estació Experimental d’Aula Dei (EEAD-CSIC) i Dr. Sergi García, Centre d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó
(CITA)
De les 13.00 a les 13.30 h
Factors limitants en la tubericultura. Juan María Estrada. Director tècnic i responsable de l’àrea d’I+D d’Inotruf, SL
De les 13.30 a les 14.00 h
El maneig del reg i els encoixinats. Daniel Oliach, Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)
De les 16.00 a les 16.45 h
Influència de les variacions climàtiques anuals, el canvi climàtic i els factors sociològics en la producció de la tòfona negra. Dr. François le Tacon, Institut National de la Recherche Agronomique (INRA)
De les 16.45 a les 17.30 h
Riscos i recompenses en el sector de la tòfona a Europa en un context de canvi climàtic. Dr. Ulf Büntgen, University of Crambridge
De les 18.00 a les 19.30 h
Taula rodona: El paper del turisme en la promoció i l’ús responsable de la Tòfona.
Moderadors:
- Fernando Martínez-Peña (CITA-Aragón) i
- Joaquim Latorre (EMI).
Intervenen:
- José Carlos Capel - president de Madrid Fusión
- Ramón Roteta - ambaixador d’Euro-Toques Internacional
- Ángel Moretón - director de “Cocinando con Trufa”
- María Asun Quintana Uriarte - directora d’agricultura de la Diputació Foral d’Alava
- Ariadna Ribas - brand manager de turisme enograstronòmic de l’Agència Catalana de Turisme
- Jean-Charles Savignac - president d’honor de la Féderation Française des Trufficulteurs (FFT) i del Groupement Européen Truffe et Trufficulture (GETT)