La Cavalcada dels Reis d'Orient de Vic arriba a la 76a. edició

A les 6 de la tarda els Reis d’Orient arribaran per la carretera de Barcelona acompanyats pel seu seguici i a les 8 del vespre, entraran a la plaça Major

Els Reis d’Orient a Vic

La nit més màgica de l’any arriba a la seva 76a. edició a la ciutat de Vic. Els Reis d’Orient acompanyats pels seu seguici entraran a les 6 de la tarda per la carretera de Barcelona i a les 8 del vespre, arribaran a la plaça Major.

 
Una vegada més, i des del 1944 quan l’Ajuntament s’encarrega d’organitzar la rebuda dels Reis Mags a la ciutat, es preveu una de les cavalcades més lluïdes i emblemàtiques del país. Serà aproximadament a dos quarts de 9 del vespre quan des de la balconada de l’Ajuntament, Ses Majestats rebin la benvinguda de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, i el Rei Melcior adreci unes paraules a la ciutadania i el popular “a dormitare, a la nonne”.
 
Tal com estableix la tradició, s’anima a tota la quitxalla a rebre els tres Reis amb lluminosos fanalets.
 
La principal novetat d’aquest any és la inclusió de caramels embolicats amb paper compostable, i que, com sempre, són aptes per a celíacs i al·lèrgies alimentàries.
 
Recorregut de la Cavalcada 

Inici a la carretera de Barcelona - Passeig de la Generalitat – Parc Jaume Balmes – Rambla del Bisbat – Rambla dels Montcada – Plaça de Santa Teresa – Rambla del Passeig – Plaça de Santa Clara – Rambla del Carme – Rambla de les Davallades – Rambla de l’Hospital – Carrer del Doctor Junyent – Carrer de Mossèn Josep Gudiol – Plaça de l’Estació – Carrer de Jacint Verdaguer – Plaça Major

Afectacions temporals en la circulació de vehicles
 
·         A partir de les 4 de la tarda, i fins que acabi la Cavalcada, no es podrà accedir al Passeig de la Generalitat des de la sortida Vic Sud.

·         A partir de dos quarts de 6 de la tarda, i fins que acabi la Cavalcada, no es podrà circular en tot el Passeig de la Generalitat, la Rambla del Passeig, la Rambla del Carme, la Rambla Davallades, Rambla de l’Hospital, Rambla Sant Domènec, Rambla del Bisbat, Rambla dels Montcada, carrer del Doctor Junyent, carrer Jacint Verdaguer i carrer Mossèn Josep Gudiol.

·         A partir de dos quarts de 6 de la tarda, i durant el pas de la Cavalcada, no es podrà circular a l’Avinguda dels Països Catalans, des del carrer Doctor Junyent al carrer de Centelles, en sentit sud i des del carrer de Joan XXIII fins al carrer del Doctor Junyent, en sentit nord.

Prohibicions temporals d’aparcament

·         A partir de les 2 del migdia no es podrà aparcar en tot el Passeig de la Generalitat, a la Rambla del Passeig, la Rambla del Carme, la Rambla Davallades, Rambla de l’Hospital, Rambla Sant Domènec, Rambla del Bisbat, Rambla dels Montcada, carrer Verdaguer i carrer del Doctor Junyent i carrer Mossèn Josep Gudiol.

 
Afectacions en les línies de transport interurbanes
 ·         A partir de les 16.00 hores, les parades de la Ponzella i Pont del Blanqueig queden anul·lades.