Osona ja té 32 Punts d'Informació Turística i 40 empreses i serveis compten ja amb el certificat Biosphere

32 empreses van estar certificades, ahir a Vic , com a Punt d'Informació Turística (PIT) d’Osona, 18 renovacions i 14 adhesions i pel que fa a les empreses que han rebut el Certificiat Biosphere, 28 han renovat aquest certificat i 12 s’han adherit. En total, es preveu tancar el 2019 amb 500 equipaments i serveis adherits al projecte de Punts d’Informació Turística a la demarcació de Barcelona.

L’acte va comptar amb el president del Consell Comarcal d’Osona, Carles Banus, i el conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal,  Àlex Montanyà, a més del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz; entre d’altres representants.

L’objectiu del projecte del PIT, impulsat per la Diputació de Barcelona, és dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística (ja siguin entitats públiques o equipaments/serveis turístics privats) que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista/visitant i dotar a aquests nous equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar-lo en la seva estada.

Es tracta d'establiments (públics o privats) que tenen contacte directe amb el turista, que si bé no poden donar un servei tant complert com les oficines de turisme, però sí que exerceixen una funció informadora en cobrir aquells horaris i territoris que no ho fan les oficines.

Alhora, aquests punts completen el servei que ofereixen al turista, donant un valor afegit a través de proporcionar informació turística per a continuar l’estada del turista, tot millorant la satisfacció del mateix, en rebre informació adequada, contrastada i fiable.

Durant aquest 2019, s’han realitzat noves edicions a les comarques de l’Anoia, Bages, Baix Llobregat, Maresme, Moianès, Osona i Vallès Occidental. I es mantenen els grups de renovació a totes les comarques. En total, es preveu tancar el 2019 amb aproximadament 500 equipaments/serveis adherits al projecte.

Pel que fa a les empreses que han rebut el certificat, aquest és un reconeixement que vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona,  com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona.