Gran afluència de visitants a la 24a edició del Mercat Medieval de Vic

S'estima que durant els tres dies hi han assistit unes 190.000 persones

 Un any més, el Mercat Medieval ha aconseguit un gran èxit de visitants, que durant tres dies han omplert els carrers del nucli històric de la ciutat.Des de l'àrea de Fires i Mercats es fa una estimació d'uns 190.000 persones visitants. Divendres i dissabte han estat els dies amb major concentració de gent. En aquesta ocasió 380 parades han constituït una àmplia i variada oferta comercial, i els seus responsables estan molt satisfets per les vendes. 

El canvi d'ubicació de la zona infantil a les Adoberies ha estat molt ben rebut, i el públic familiar ha pogut gaudir d'un ampli espai envoltat d'altres propostes relacionades amb el Mercat Medeival. Les atraccions de fusta, les actuacions de titelles, el laberint, els tallers, els ponis i les sessions de contacontes han comptat amb molta acceptació i el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, opta per mantenir aquest canvi de cara a l'any vinent.

Pel què fa a l'espai de productes nadalencs 'Ja és Nadal al Medieval', ubicat a la plaça dels Màrtirs, la valoració és positiva tot i que cal consolidar aquesta nova proposta.

L'Assat de l'Altarriba, el recorregut teatral basat en fets històrics que es representa des de fa 7 anys i en el que hi intervenen més de 50 actors i actrius, ha comptat amb un bon aforament, tot i que una mica inferior al de l'any passat, passant d'una mitjana del 95% al 82%.

Per sisè any consecutiu, les parades millor decorades i amb productes artesans de qualitat han guanyat un reconeixement. La guanyadora del primer premi l'any que ve podrà comptar amb la inscripció gratuïta al Mercat Medieval de Vic, i el segon i tercer premi compten amb importants descomptes. Les parades guanyadores d'aquest any són:

  • 1r premi. Mas Casablanca, d'edició i il·lustració de contes infantils al carrer Dues Soles.
  • 2n premi. Edufilart, d'encens i peces de fusta, al carrer Santa Maria.
  • 3r premi. Manuel Oliveira, artesania amb pell i corn, a la plaça de la Catedral.

D'altra banda, aquest any s'ha rebut la visita dels responsables d'altres mercats medievals de referència a nivell estatal com la ciutat d'Eivisa o Alcalá de Henares.

L'any vinent el Mercat Medieval arribarà a la 25a edició i es farà els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre
.