Vic tornarà a acollir el proper mes de gener una nova edició del Trufforum

Aquest esdeveniment internacional al voltant de la tòfona, que aplega productors i prescriptors, se celebrarà de nou a la capital d’Osona després de l’exitosa edició de 2019

Vic tornarà a ser el proper mes de gener la seu de l’edició del Trufforum, esdeveniment de referència en el sector de la tòfona negra a nivell internacional. Gràcies a l’èxit de la darrera edició, que es va celebrar per primer cop a Vic, el Trufforum promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) tindrà lloc de nou a l’edifici El Sucre durant els dies 25 i 26 de gener.

D’accés gratuït també per al públic general, aquesta fira neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Per aquest motiu, el Trufforum-Vic 2020 presentarà diversos espais i escenaris on es parlarà de les virtuts d’un producte excels i de gran valor no només per a la cuina sinó també per al territori.

Durant dues jornades consecutives, experts de la tòfona vinguts d’arreu de Catalunya i del continent europeu posaran en valor a Vic un producte sobre el que també cal fer encara molta pedagogia. De fet, tant el Mercat de la Tòfona per comprar-ne al detall, com els tallers divulgatius a càrrec de xefs amb estrella Michelin com són en Nandu Jubany i l’Oriol Rovira, el Market Truffòrum i el Trufforum PRO amb prestigiosos científics del sector en l'àmbit de la producció de la tòfona negra i el canvi climàtic.           

Tot està ja preparat a Vic per tornar a acollir aquest prestigiós esdeveniment, que inclourà igualment el Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires a la Plaça Major de Vic.

El ressò internacional de la darrera edició i la implicació de les institucions organitzadores (el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, l’Ajuntament de Vic, l’European Mycologiocal Institute (EMI), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona, han estat claus perquè el Trufforum-Vic se celebri novament a la capital d’Osona.