El Museu Arqueològic de l'Esquerda estrena museografia

El Museu Arqueològic de l'Esquerda de Roda de Ter inaugura la nova exposició permanent aquest diumenge, a les 13 h.

Situat a l’edifici rehabilitat de l’antiga caserna de la guàrdia civil a l’inici de la península de l’Esquerda, el Museu Arqueològic presenta la nova exposició permanent sobre el jaciment ibèric i medieval, amb una museografia que permet una nova mirada a la ciutat fortificada dels ausetans.

Amb evidències ibèriques, visigodes, carolíngies i medievals, el jaciment destaca per la gran amplitud cronològica de les seves restes, que documenten l’evolució urbanística del poblament pràcticament ininterromput des de l'edat del bronze fins al 1314.

El fons està format per ceràmiques ibèriques i medievals, eines de ferro i de bronze, restes de fauna, objectes de pedra i llavors d’un graner del segle XIII dC. També es presenta un conjunt d’armament ibèric del segle III aC i eines d’època medieval.

Monument favorit dels catalans

El jaciment ibèric i medieval de l'Esquerda forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i fou declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 2006.

Ha estat distingit com el monument favorit dels catalans de l’any, en el concurs organitzat per la revista Sàpiens, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio.