S'inaugura la ruta històrica de la zona del Nen de Vic

Serà aquest dissabte, dia 30 de novembre, a les 12 del migdia a l’escultura del Nen, al pont de la Pista

S’inaugura la ruta històrica de la zona del Nen de Vic

Inauguració de la ruta històrica de la zona del Nen

Dissabte, dia 30 de novembre, s’inaugurarà la nova ruta històrica de la zona del Nen, una proposta nascuda a partir dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Vic 2018, en els quals la ciutadania va escollir recuperar el patrimoni històric i cultural d’aquesta zona.

 

La ruta històrica de la zona del Nen està formada per trenta punts d’interès, que contenen un o més elements patrimonials d’interès, que permetran fer un viatge per la història de la ciutat, sobretot en l’edat contemporània, a partir dels sis barris situats al sud, fora del centre històric de Vic.

 

Es tracta de sis barris originats pel creixement urbà de la ciutat que són el barri d’Osona, la Calla, l’Estadi, l’Horta Vermella, Santa Anna i la Serra-de-senferm i que estan agrupats en la zona del Nen, l’integrant més jove de la família Cap de Llúpia  que acompanyen els gegants de la ciutat.

 

La inauguració anirà a càrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i també comptarà amb les intervencions del regidor de Barris i Participació, Josep-Ramon Soldevila, la regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, i representants de les diverses associacions de veïns i veïnes implicades.

 

L’historiador i professor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Josep Casanovas, oferirà un petit recorregut a totes les persones assistents per diferents punts que formen aquest nou recorregut turístic per la història més contemporània de la ciutat.