Festival de Cinema de Muntanya a Torelló

Aquest vespre s’inaugura al Teatre Cirvianum la 37a edició del Festival de Cinema de Muntanya, que fins al 24 de novembre converteix Torelló en la capital del cinema relacionat amb l'alpinisme i els esports de muntanya. El certamen compta amb el suport de la Diputació de Barcelona 

Convertit en un dels festivals més importants del món en el seu gènere, el certamen programa fins al 24 de novembre un total de 49 produccions entre documentals i pel·lícules de diversos gèneres com ara expedicions, reportatges de natura, esports d’aventura i ecologia.

Durant la inauguració d'aquest divendres a la nit es projectarà "Alaska i el Yukon. L’última frontera", una producció sobre aquestes zones de l’extrem nord-oest d’Amèrica que han estat greument castigades per la mà de l’home, i que serà acompanyada per la participació de diferents especialistes.

A més de les produccions a competició, l’edició d’enguany premiarà l'alpinista català Òscar Cadiach amb la Flor de Neu d’Honor, en reconeixement a la seva carrera alpinística i també pel seu vessant com a realitzador de diversos documentals.

Activitats paral·leles

Al voltant de les projeccions, el festival organitza la mostra Torelló Mountain Wines, sobre vins de vinyes cultivades en indrets d’alta muntanya, i la biblioteca Dos Rius de Torelló acull una exposició, conferències, i activitats infantils com l’hora del conte i el planetari.