Estudi d'un pont-passera per millorar l'accés a les Coves del Toll, a Moià

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Moià l’estudi de construcció d’un pont-passera sobre el torrent Mal al parc prehistòric de les Coves del Toll. La nova infraestructura estudiada ha de permetre el pas de vehicles rodats durant les crescudes que es produeixen al torrent, tot complint els condicionants hidràulics i de disseny requerits per la Agència Catalana de l’Aigua.

El recorregut circular per fer la visita a peu al Parc prehistòric de les coves del Toll es fa per una pista forestal de terra que travessa el torrent Mal mitjançant un gual a nivell de llera. Una part d’aquest recorregut ha estat habilitada per a la circulació de vehicles de transport de materials per efectuar obres i manteniment i per al pas de vehicles d’emergència, així com per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. L

L’existència del gual sobre la llera del torrent fa que l’accés dels vehicles i de les persones amb mobilitat reduïda quedi compromès en cas de crescuda del torrent i inundació del gual. La nova infraestructura estudiada ha de permetre el pas de vehicles rodats durant les crescudes que es produeixen tot complint els condicionants hidràulics i de disseny requerits per la Agència Catalana de l’Aigua. Així, les propostes consisteixen en ponts de diferents tipologies constructives, dissenyats amb l’objectiu de ser el menys invasives per l’entorn possible i evitar al màxim l’impacte visual sobre el territoriEl cost total de les actuacions previstes en el treball de 102.947 euros.              

Els estudis de programació són una eina que, davant la demanda d'inversió en infraestructures públiques, analitzen la seva necessitat, les dimensiona adequadament i ofereix les diferents alternatives per a implantar-les, valorades tècnica i econòmicament. Els estudis serveixen per facilitar als gestors polítics la presa de decisions sobre la inversió, prèviament a fer qualsevol actuació.