Demà comença una nova edició de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu que enguany canvia de format i aposta per la degustació

El certamen que se celebrarà del 4 al 6 d'octubre

La Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa es renova. Aquest cap de setmana, del 4 al 6 d'octubre, se celebra a Manlleu la tradicional cita gastronòmica que aplega milers de persones. "És una edició amb moltes novetats", deia Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica, durant la roda de premsa de presentació, remarcant que s'ha repensat la fira "per no rovellar-nos i esgotar el format". "A grans trets, el que veurà el visitant és que la disposició de la fira ha canviat, incorporem el sistema de tast a la fira", afegia el regidor, destacant que "Serà un format més atractiu".

De fira durant tot el dia

                                                           

Aquesta renovació de la fira ve amb la gestió d'Incatis, empresa especialitzada en esdeveniments. Tal com explicava Neus Matamala, el nou format es notarà en tres aspectes: la millora de la imatge amb estands de fusta modulars, la instal·lació d'una cascada de llums i de zones chill-out per a famílies i colles; la millora de l'oferta gastronòmica amb primers, segons i postres; i la millora de la comoditat de la fira, "moltes més taules i cadires" per tal que la gent s'hi estigui tot el dia. Matamala remarcava que es podran comprar tiquets només d'arribar a la fira i amb pocs es podran tastar molts productes.

En aquest sentit Sellarès destacava que volen "professionalitzar la fira" apostant per la cervesa artesana. De fet, hi haurà una desena d'estands de cervesa en el quals es podrà degustar 45 tipus diferents, a més d'una d'oferta gastronòmica. Manlleu acollirà el 3r concurs nacional de llonganissa tradicional catalana i la primera edició del certamen "Cervesa Catalana de l'any".

No faltaran altres activitats per a tots els públics, que va des d'espais lúdics infantils, música en directe amb els grups Els Paracaigudistes Acústics, Men in Swing o Tinent Columbo, o una programació especial del Museu del Ter per a l'ocasió.

Per la seva banda, la tècnica de Fires de Manlleu Imma Muñoz destacava que els tastets que es portaran a terme a l'Aula del Gust i sobretot la importància de la implicació del comerç local per portar a terme la fira.

La "matança" del porc, a plaça

La "matança" del porc és una dels activitats amb més èxit de la fira. Cesc Colom, representant del Mercat Municipal de Manlleu, destacava que s'explicarà de forma didàctica com es feia orinàriament, les diferents parts del porc i els seus usos, etc. Es rostiran dos porcs durant 14 hores i es podran degustar el dissabte i diumenge. "Cada any anem polint per trobar una cocció perfecte i una melositat bona", afegia Colom.

Imatge i text: NacioDigital.com edició Osona