Campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' durant els dies de Porc i Cervesa

Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic

Aquest dilluns es va fer la presentació de la campanya A Manlleu actuem pel canvi climàtic! A l'acte hi van participar Núria Martínez, regidora de Participació Ciutadana; Maite Anglada, regidora de Medi Ambient, i també les regidores infantils del curs 2018-19. Aquesta campanya ha sorgit de la proposta que va fer el Consell Municipal de la Infància del curs 2018-19. El Consell és l’espai estable de participació dels nens i nenes de sisè de totes les escoles de Manlleu per debatre i proposar sobre temes de ciutat. També és un espai per conèixer l’ajuntament i el seu funcionament.

Les reguidores infantils van explicar durant la presentació el procés a través del qual van escollir aquesta proposta. Des de l'Ajuntament es va valorar que s'apostés per una temàtica mediambiental i no per una activitat lúdica dirigida als infants. Avui,aquesta proposta és una realitat en la mesura que l’Ajuntament destina 5.000 euros del pressupost municipal a la participació dels nens i nenes de Manlleu.

La campanya A Manlleu actuem pel canvi climàtic! es fa durant els dies 5 i 6 d'octubre coincidint amb la fira gastronòmica del Porc i la Cervesa. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de Recollida de Residus d’Osona, SL i Xarxampa. A través de les diverses activitats es vol mostrar què s'està fent al municipi per fer front al canvi climàtic i com s'hi pot actuar a nivell individual. S’han previst les següents activitats, totes gratuïtes:

  • Tren turístic: per passejar pels carrers, veure què s’està fent des de l’ajuntament i què es pot fer a nivell de casa. Dissabte i diumenge, de 10h a 14h (últim tren a les 13h) i de 16 a 20h (últim tren a les 19h). Sortida i arribada: dalt les escales de la plaça Fra Bernadí. L'entrada al tren és gratuïta però cal anar acompanyats d'una persona adulta i haver recollit els bitllets a la carpa d'informació de la fira que trobareu sota les escales de la plaça Fra Bernadí. Cada bitllet és específic per un tren i horari concret.
  • Scape Room: pensat per grups de 4 a 6 persones que vulguin superar el repte d'aconseguir sortir de la carpa "A Manlleu actuem pel canvi climàtic!" en què 15 minuts de diversió i aprenentatges estan assegurats (Dissabte i diumenge, de 10h a 14h i de 16 a 20h, a la carpa temàtica que trobareu davant l'Ajuntament). Cal haver-se inscrit a la mateixa carpa i presentar-s’hi 30 minuts abans de l’hora assignada. En cas de no presentar-se, el torn es donarà a un altre grup. Els nens i nenes menors de 10 anys han d’anar acompanyats d’una persona adulta. Organitza: Ajuntament de Manlleu i Diputació de Barcelona.
  • L'ecoestació: per assegurar-se que es recicla tot a la perfecció i que es minimitzen les emissions personals de gasos d'efecte hivernacle! L'ecoestació és una instal·lació lúdica interactiva per donar a conèixer millor el món dels residus. Prova el nou Test de l’Ecoestació, escapa’t amb l’Orgànica, practica el Multixoc i recorda que amb el vidre no s’hi juga! (Dissabte 5 d'octubre de 12h a 15h i de 17h a 22h i diumenge 6 d'octubre de 12h a 15h i de 16h a 21h a la plaça Fra Bernadí). Organitza: Ajuntament de Manlleu i Recollida de Residus d’Osona, SL.
  • Pedala 2019: és la bicicletada familiar que organitzem anualment en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. (Diumenge 6 d’octubre. Sortida davant del Museu del Ter a les 10h (inscripcions 9.30h)). Ruta pel Passeig del Ter fins als horts de la Platja del Dolcet (4 km). Fi de ruta i esmorzar: 11h, plaça Fra. Bernadí. Per seguretat, porteu casc i cadenat). Organitza: Ajuntament de Manlleu i Xarxampa.
  • El taller 'Coneix l'energia fotovoltaica': per informar-se dels beneficis de l'energia solar i sobre com es pot utilitzar-la a casa (Diumenge, 6 d’octubre, de 16h a 19h a la plaça Fra Bernadí). Organitza: Ajuntament de Manlleu i Diputació de Barcelona.