La Càtedra d'Agroecologia, designada representant de les universitats al Consell Català de l'Alimentació

La Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) representarà les universitats catalanes al Consell Català de l’Alimentació en assumptes relacionats amb la cadena agroalimentària. Així ho ha decidit aquest òrgan, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que s’encarrega de reflectir el bon funcionament de les polítiques agroalimentàries en l’economia catalana.

Les relacions sorgides d’aquesta designació posen en valor el principal objectiu d’ambdues organitzacions: “instaurar un nou model entre els ciutadans i el seu sistema alimentari, promocionant alimentació de proximitat, segura i saludable i, per altra banda, un consum crític i responsable”, afirmen des de la Càtedra. Un valor que rep aportacions des de tots dos àmbits, i que permet tenir una visió més àmplia sobre la política alimentària.

La Càtedra té valors molt semblants als del Consell Català de l’Alimentació, i busca el valor en l’agricultura familiar per promoure sistemes sostenibles i justos. Igualment, esdevé punt de trobada entre investigadors, associacions, col·lectius, empreses i particulars interessats o dedicats als sistemes alimentaris agroecològics, i a la seguretat i la sobirania alimentàries.

El Consell Català de l’Alimentació també s’erigeix com un àmbit de debat, anàlisi i propostes de crítica i millora en aquest tema, i actua alhora com a observatori, buscant i proposant oportunitats en pro de la sostenibilitat mediambiental.