El caràcter internacional del MMVV

El 31è Mercat de Música Viva de Vic, del 18 al 21 de setembre, ofereix una àmplia agenda d’activitats als professionals de la música amb un doble objectiu: oportunitat i efectivitat

 L’any 2017 al MMVV hi van actuar Los Aurora, una jove formació sorgida de l’Escola Superior del Taller de Músics. Al concert, emmarcat en la línia de programació pensada pels professionals, hi va assistir un programador sud-coreà que es va enamorar de la seva proposta de fusió de flamenc i jazz. Un any després, Los Aurora feien una gira de cinc concerts a diferents ciutats i festivals de Corea del Sud. Durant el tour, la mànager del grup català va poder enfortir relacions amb els seus companys internacionals i van tornar a Barcelona amb un nou projecte: crear un espectacle amb el duo de folk sud-coreà Band Dulda. Els últims mesos totes dues formacions han estat treballant a distància, intercanviant-se música i partitures. Finalment, aquesta setmana es troben a Catalunya per fer un stage, abans d’estrenar la seva col·laboració dijous a l’Atlàntida dins de la programació del Mercat de Música Viva de Vic. De Vic a Corea i de Corea a Vic. 

Aquest és un bon exemple d’un dels objectius principals i vitals del MMVV: ser una finestra d’oportunitats efectives. Per això, un any més i ja en van 31, durant els 4 dies de Mercat s’ha programat una atapeïda agenda d’activitats professionals a l'Atlàntida on es faran presentacions, pitchings, speed meetings, reunions i concerts.

 
Mirada Internacional


El Mercat acollirà la propera reunió del FWMF, el Forum of Worldwide Music Festival. Vindran una vintena de delegats d'aquesta reconeguda associació de festivals de música mundial. Un nou projecte europeu es presenta a Vic: JUMP, l’European Music Market Accelerator. Una plataforma impulsada per diverses fires i festivals per donar suport a artistes emergents a través de fires.


Activitat professional, presentacions i trobades


Enguany l’activitat torna a posar el focus a Catalunya dimecres, a l’Estat, dijous i al mercat internacional divendres, centrada amb Portugal.

 

Presentaran la seva activitat els governs d’Extremadura, del País Valencià, del País Basc i el de les Illes Balearsa amb concerts en directe de grups d’aquests territoris.

 

També seran a Vic artistes programats als festivals Ou Tonalidades, Focus Wales i la fira MIL Lisboa amb qui el MMVV hi manté una col·laboració.


El Mercat tornarà a ser escenari de la difusió de les novetats d’entitats catalanes. Divendres, les Joventuts Musicals de Catalunya presentaran el catàleg de la Xarxa de Músiques. També hi haurà reunions, entre d’altres, d’ASACC i d’ARC. I dissabte se celebrarà la primera gala dels premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música.