4a edició de Tasta la llavor - Jornada Gastronòmica de Productes tradicionals d'Osona

El proper diumenge, 8 de setembre, se celebra la 4a edició de Tasta la llavor, activitat del Banc de Llavors de Roda de Ter.

El Banc de Llavors és una iniciativa d'un grup de persones de la comarca que porten a terme un treball de recerca, coneixement, recuperació, revalorització i difusió de les varietats locals del nostre territori.

En la jornada tastareu verdures de veritat, autèntiques d'Osona, amb el gust deliciós que han tingut tota la vida i amb l'aspecte que els ha donat la natura. Aprendreu la importància de cultivar llavors autòctones.  Coneixereu altres persones que tenen hort, podreu intercanviar llavors i idees. Perquè el millor és el que cultivem i tenim a prop de casa.

PROGRAMA:

  • 11 h Exhibició i  tast col·lectiu de tomàquets de varietats locals, tots ells cultivats a la comarca. De la terra a la taula. Els participants en el tast triaran entre tots els tomàquets que agraden més, pel gust, per l'aspecte, etc. 
  • 12.30 h Taula rodona: "Per què Cultivar Varietats Locals", amb la participació de Pep Salsetes, pioner en la recuperació de varietats locals al nostre país, que donarà als assistents el seu peculiar punt de vista.

Es podran tastar les elaboracions de:

  • El forn Mas Corcó, cuit amb llenya i farina ecològica
  • Plats amb verdures de la comarca elaborats per Jordi Coromina, del restaurant l'Horta de Tavertet, un dels cinc candidats al millor cuiner jove del any 2018 al Fòrum Gastronòmic.

Es farà intercanvi de llavors d'Osona per l'hort i també es vendran planters d'hivern de diverses varietats de la comarca.

Jornada amenitzada pel grup musical "La gent del Toll"

L'activitat és organitzada pel Banc de Llavors de Roda de Ter, amb el suport de l'Ajuntament del municipi i el Consell Comarcal d'Osona amb la col·laboració de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Lloc de realització: a la seu del Banc de Llavors, al parc de la Muntanyeta, al costat del carrer dels Molins, L'accés a les activitats és gratuït. Espai accessible a cotxets i cadires de rodes.

Hi ha aparcament al voltant de l'espai.  Recordeu que cal inscriure's a https://bancdellavorsderodadeter.wordpress.com/apuntat-al-tastet/