Tot a punt per a la Festa Major d'Estiu de Centelles

“Una Festa Major on les entitats del municipi en són les protagonistes” aquest és un dels trets distintius dels actes d’aquest any que començaran el proper dimecres, 28 d’agost, amb la inauguració de la 28a Tómbola de la Solidaritat de Mans Unides i el pregó a càrrec de Marcel Pinyana Puigdollers, enginyer centellenc resident a Biel (Suïssa).

Dimecres es va fer la roda de premsa de presentació dels actes que es faran del 28 d’agost a l’1 de setembre amb l’assistència de l’alcalde, Josep Paré Aregall; la regidora de Cultura, Anna Chávez Calm; el president de la Societat Coral La Violeta, Josep Font Giol i el regidor de mobilitat, Antoni Castells Preseguer. L’alcalde va explicar que “cal destacar la implicació de les entitats del municipi ja que sense elles, moltes de les activitats que es fan no serien possibles”.

En els actes musicals destaquen el Jazz Nucli trio amb David Viñolas i la convidada Edna Sey i les nits joves amb el desè aniversari de la Jamaican Beats (dimecres 28), l’enCOLOMAda (dijous 29), el Guatekimber amb el grup Beat (divendres 30) i la White Fest (dissabte 31).

El divendres 30 d’agost es farà la inauguració de la restauració de la façana de la seu social de la Societat Coral La Violeta i seguidament la coral farà un concert a la font de la Cira, espai on darrerament s’ha recuperat l’antic safareig públic.

El grup centellenc Pierrot Teatre, presentarà l’obra “L’inspector” de Nikolai Gógol dirigit per Montse Albàs. També s’han programat activitats infantils i familiars i, per al públic més jove, la festa Holi, la Gimkstiu, el Futbol-Fang o el Vici-aigua. El dijous es farà el sopar de Festa Major a la plaça Major i el divendres el correfoc amb els Cabrons i Bruixes de Centelles.

Hi haurà actes més tradicionals de la Festa Major com el concert i ball amb l’Orquestra Costa Brava, les havaneres amb els Pescadors de l’Escala, la 40a Trobada de Gegants amb més de 15 colles participants i les exposicions del Premi Pintura de Centelles i els Estudis Oberts.

Seguint les campanyes de prevenció de consum de drogues i hàbits saludables, aquest any s’afegeix un Punt lila, gestionat per professionals, dins de la campanya Centelles lliure d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques. S’instal·larà a les festes dels dies 28, 29, 30 i 31 d’agost.

Es pot consultar tota la programació a la pàgina web www.centelles.cat