RESULTATS ANUALS DE LA RECOLLIDA SELECTIVA

La mitjana dels municipis d'Osona es situa en un 61'66% de recollida selectiva bruta, mentre que a Tona s'ha situat al 74'43%.

Recentment el conseller Calvet ha presentat els resultats de la recollida selectiva bruta de Catalunya. Cal destacar que, com en els últims anys, Osona segueix sent la comarca amb un
millor índex de recollida selectiva bruta (abans de treure els residus impropis), amb un 61,66%; seguida pel Priorat, 59,50%, el Pallars Sobirà, 57,29% i la Terra Alta, 55,14%. La mitjana catalana
és de 41,76%.

Dels primers cinquanta municipis catalans, en quant a % de recollida selectiva bruta, onze formen part de la Mancomunitat La Plana o se’ls presta el servei de recollida selectiva.

Destacant Folgueroles com a vuitè municipi amb un 84,74%, Aiguafreda amb un 82,40% i Taradell amb un 81,17%. I tots ells, com cada any, estan situats per sobre la mitjana d’Osona, com és el cas de Tona amb més d'un 74%.

Cada vegada hi ha més municipis catalans amb bons resultats perquè estan iniciant la recollida de residus municipals porta a porta.