Festival d'estiu de Sant Pere de Casserres 2019

El Monestir de Sant Pere de Casserres a Les Masies de Roda es troba ubicat en una península envoltada per les aigües que arriben al pantà de Sau. Aquest entorn privilegiat, en plena natura i en un espai únic és a només 20 minuts de Vic.

Des de l’any 2010, el Monestir de Sant Pere de Casserres té una programació estable destinada a diferents públics que es pot gaudir cada dissabte de juliol a les 19.30 hores.

Amb aquesta trajectòria i en aquest espai únic podem dir que s’ha consolidat un Festival d’Estiu a Osona.... per aquest motiu, aquest any la programació porta per nom “Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres”.

Les diferents activitats poètiques i musicals que es fan en aquest entorn permeten gaudir d’una bona temperatura i d'una excel·lent sonoritat que s’ha consolidat amb el temps.

Enguany comptem amb un gran cartell que pretén abarcar diferents públics i inquietuds i, molt especialment, vol ser un transmissor de la cultura musical i artística de professionals i artistes de la nostra comarca i també de fora.

Les activitats comencen el 29 de juny, a les 17 hores, amb EL VESPRES MALGASTATS amb l’espectacle JAM POÈTICA, com a festa de clausura del cicle de poesia. Oferiran un recital dels 16 poetes, l’activitat continuarà amb el micro obert de la Jam Poètica, l’espai en què qualsevol assistent podrà recitar els poemes que vulgui. També contaran amb la intervenció d’un duet musical al llarg de l’activitat.

El dia 6 de juliol, a les 19.30 hores, PEP POBLET & NITO FIGUERAS, oferiran un concert que porta com a nom “Cançons dedicades a Elles”. 11 cançons totes titulades i dedicades a ELLES; temes com Lucia, de J.M. Serrat, Michelle, de The Beatles, Billie Jean, de Michael Jackson, Suzanne, de Leonard Cohen, Laura, de Lluis Llach o Roxanne, de The Police, entre d’altres, amb l’estil personal de Pep Poblet & Nito Figueras.

El 13 de juliol, a les 19.30 hores, el XXV Encontre Literari 3 Veus 3 Estils, comptarà amb els poetes Anna Martinez, Joan Company i Carles Morell, moderats com sempre per Víctor Pallàs.

La poesia és un art i la seva expressió es transmet en aquest acte amb la lectura de fragments de l’obra literària d’aquests tres autors a través de seqüències alternades d’uns cinc minuts cadascuna. Aquest format permet contrastar l’estil de cada escriptor tot gaudint també de la seva veu en directe. Al final de l’encontre, el públic assistent podrà adreçar-s’hi i preguntar-los tot allò que les seves paraules els hagin suggerit.

El 20 de juliol, a les 19.30 hores, el concert dels DUBLE BUBLEamb el “Retorn dels Dinosaures” . Banda musical osonenca nascuda a principi dels vuitanta. Duble Buble es va convertir en una de les bandes de referència del pop-rock català.

I per tancar la programació del Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres 2019 el dia 27 de juliol, a les 19.30 hores, tindrem com a colofó el concert de GERARD QUINTANA amb l’espectacle “Intocables Duet”

INTOCABLES proposa un recorregut a través de cançons prohibides, perseguides,censurades, odiades però mai ignorades, cançons que han ajudat a transformar la realitat al llarg de les darreres dècades, cançons que han gosat profanar els tabús que protegeixen els dogmes sobre els que se sosté el sistema.

El compromís pot ser didàctic, lúdic i alhora transformador, com els artistes que recupera INTOCABLES. De John Lennon a Víctor Jara, de la Velvet Underground a Serge Gainsbourg, de Crosby, Stills Nash and Young a Sex Pistols, de Pau Riba a Albert Pla, de Dylan a Bowie. La llibertat d’expressió sempre ha necessitat ser defensada, però ara ho reclama més que mai.

Pels concerts de Pep Poblet i Nito Figueras, els Duble Buble i Gerard Quintana es poden adquirir entrades anticipades a 10 euros, i pels nens fins a 7 anys, a 3 euros, a través del portal www.codetickets.com

El mateix dia de l’espectacle les entrades seran a 12 euros.

Per acabar de gaudir dels espectacles musicals dels dies 6, 20 i 27 de juliol, la Fundació Antiga Caixa Manlleu – BBVA-CX oferirà una copa de cava als assistents en l’espai del Claustre i així acabar la vetllada musical amb bona companyia.

Creiem que la programació d’aquest any serà molt engrescadora per a tots els públics i pot ser una bona ocasió per a gaudir de la natura, la cultura i la música en un espai únic.

L’organització del Festival és a càrrec del Consell Comarcal d’Osona i compta amb la col·laboració històrica de la Fundació Antiga Caixa Manlleu – BBVA-CX i de l’Ajuntament de les Masies de Roda.

Finalment recordar que el restaurant del Monestir estarà obert tots els dissabtes al vespre i oferirà un menú especial per les activitats.