L'IgersMap de Barcelona és molt més s'ampliarà amb imatges de natura de les comarques barcelonines

Amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, la Diputació de Barcelona es va aliar amb IgersMap, l'any passat, per crear un mapa que mostra la cultura de les comarques barcelonines des de la mirada dels instagramers. Des d’aquest mes de juny fins a l’octubre, aquest projecte col·laboratiu s’ampliarà afegint imatges dedicades a la natura del territori, un dels aspectes més fotografiats pels instagramers.

L’objectiu ara és incorporar tres noves capes temàtiques dins del mapa que englobin la totalitat de l’entorn natural, dividint-lo en: terra, aigua i aire. Així, l'IgersMap de la marca turística de la Diputació "Barcelona és molt més" contindrà tots aquells atractius turístics i culturals del territori que els usuaris d'Instagram han escollit pel seu interès fotogràfic.

Per tal de construir-lo, es llançaran tres convocatòries en aquesta xarxa social, que recolliran imatges de diversos conceptes vinculats a la natura:

1) Del 17 de juny al 21 de juliol: Terra.

Paisatges naturals, detalls de flora i fauna i activitats vinculades a la natura.

2) Del 29 d’agost a l’1 de setembre: Aigua.

Platges, llacs, estanys, rius, dolls naturals, salts d’aigua i activitats vinculades al medi aquàtic.

3) Del 9 de setembre al 13 d’octubre: Aire.

Postes de sol i albades, fenòmens metereològics, fotografia nocturna i activitats aèries.

A mesura que es tanquin les campanyes, les localitzacions recomanades s’aniran afegint a les que ja es van crear l’any passat i que es poden consultar tant al web de Barcelona és molt més com al d’IgersMap. El mapa mostra els punts populars (aquells punts que reben més de 10 imatges) i els punts per descobrir. A cada punt es poden visualitzar la totalitat d’imatges rebudes i cada imatge inclou la marca d’aigua amb el nick de l’autor, el nom del punt i les indicacions de com arribar-hi.

L’any passat, es van recollir 1.879 fotografies de 473 participants, fet que va permetre crear 481 punts escampats per tot el territori barceloní.

Per participar, els instragramers hauran de:

1) Triar un màxim de 10 fotos de la seva galeria d’Instagram

2) Enviar els enllaços o adjuntar les imatges a igersmap@diba.cat

3) Indicar la localització de les imatges

4) Escriure el seu nick al cos del missatge

Les imatges hauran de ser de l'àmbit geogràfic al qual fa referència el mapa: comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental. S’hi exclourà la ciutat de Barcelona, que actualment ja té el seu propi IgersMap.

Què és IgersMap?

IgersMap és un projecte col·laboratiu, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que pretén mostrar les ciutats i territoris des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta "on portaries a un amic instagramer que et visités a fer les millors fotos de la teva ciutat o del teu territori", envien un màxim de 10 imatges de les seves punts preferits. L'objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que vulguin contribuir al projecte, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d'Instagram, tant de dins de la ciutat o territori (habitants) com de fora (visitants).