El ‘Benvinguts a Pagès' manté l'èxit a la comarca d'Osona

La quarta edició del Benvinguts a pagès atrau més de 2.800 visitants a la comarca entre l’1 i el 2 de Juny.

Osona redueix les explotacions participants a 10, 3 menys que en l’anterior edició i, tot i això, augmenta el nombre de visitants.

La “festa de la pagesia”, el Benvinguts a Pagès manté l’èxit a la comarca d’Osona amb 2.800 visitants, en una edició de rècord a Osona i a Catalunya que ha superat els 50.000 participants, el doble que l’any passat.

L’esdeveniment ha tingut lloc els dies 1 i 2 de juny, coincidint amb el primer cap de setmana de mes, data establerta per la celebració de l’esdeveniment. A Osona s’han pogut visitar 10 explotacions agrícoles, ramaderes i granges amb l’objectiu de fer valdre el sector primari i els productes de la terra; han complementat l’oferta de cap de setmana 7 restaurants, 9 allotjaments i 5 activitats complementàries.

Com ja és habitual, les franges horàries amb més públic es concentren el dissabte a la tarda i el diumenge al matí. Amb un públic que prové de tot Catalunya, hi destaquen els residents de diferents municipis de la mateixa comarca d’Osona, de Barcelona i de Àrea Metropolitana i també de comarques veïnes com Berguedà, Bages i la Selva. La comunicació i el ressò del programa ha estat molt extensa i els visitants s’han assabentat de l’esdeveniment des del boca-orella a la difusió per xarxes socials, mitjans de comunicació, Tv, fires...

Entre les explotacions més visitades destaquem El Soler de N’Hug, de Prats de Lluçanès amb camps de farratge i cereals i ramats d’ovelles i vaques; la Granja Comas, de Santa Eugènia de Berga, productors de flams de mató, batuts mitjançant receptes i mètodes tradicionals i artesans; Formatges d’Espinelves, explotació familiar de 100 cabres on s’elabora el Miner d’Espinelves, premiat com el Millor Formatge Català LACTIUM 2019.

És remarcable l’augment del nombre de visitants tant a la comarca com a escala general de Catalunya, un esdeveniment que contribueix a desestacionalitzar i deslocalitzar el turisme aportant riquesa sobretot a les comarques d’interior. A més, el fet de reivindicar la importància d’aquest sector aporta un valor afegit tant a visitants com a pagesos, agricultors i ramaders.