Més de 10.000 persones escolten ‘El so de les cases' a Vic

Per quart any consecutiu la música ha tornat a sonar en 14 espais del patrimoni de la ciutat, on s’hi van poder escoltar 16 artistes d’estils diferents

Vic va tornar a obrir el passat cap de setmana les portes del seu patrimoni a la ciutadania en la quarta edició d’El So de les Cases. La música ha servit de fil conductor perquè més de 10.000 persones, dues mil més que l’any passat, descobrissin catorze espais de la ciutat, la majoria de propietat privada o poc accessibles al gran públic, que han acollit 123 concerts de vint minuts de durada.

Enguany, nou dels espais han participat per primer cop en aquest projecte, que permet conèixer millor la ciutat per dins: la planta noble i la balcona de l'Ajuntament, el jardí i la biblioteca de l’hotel Les Clarisses, Casa Pratdesaba, Casa Fontcoberta, L’Albergueria, Casa Vilarrúbia i l’assecador de Can Riera. A aquests espais nous s’hi sumen altres que ja havien format part del So de les Cases en edicions anteriors: el cor de l'església de l'Escorial, la cripta de la Catedral, l’església de Sant Felip i el jardí i el menjador de Casa Ricart.

Un projecte transversal

‘El So de les Cases’ és possible gràcies a la suma de les regidories de Cultura, de Fires i Mercats, de Turisme i d’Urbanisme. Així, la programació artística s’ha treballat amb el personal tècnic del Mercat de Música Viva, l’Escola de Música i la regidoria de Turisme; la selecció dels espais, ha anat a càrrec de la regidoria d’Urbanisme amb el Patronat de la Ciutat Antiga, i la coordinació i el muntatge tècnic, per part de la regidoria de Cultura.

Amb la inclusió de nous espais i formats musicals, i amb la intenció de continuar mantenint l’equilibri entre la música clàssica i la moderna dins de la programació d’aquest projecte, es pretén seguir la doble línia de descoberta patrimonial i musical.

Concerts nocturns i aposta per les joves promeses

Els concerts de The Black Barbies, divendres a la nit a Casa Ricart, i el de David Carabén, el dissabte a la nit al jardí de l’hotel Les Clarisses, van tancar les dues primeres jornades de l’esdeveniment, amb molt bones xifres de públic.

La quarta edició de ‘El So de les Cases’ ha apostat fort per la visualització de les joves promeses musicals, i també per l’Escola municipal de música i Conservatori.

Repartiment de tiquets

Per seguir millorant la proposta, mitja hora abans de l’inici dels concerts es van repartir tiquets pels assistents a fi d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassés l’aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes.